Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jelentkezz a fiatal magyar tehetségeket támogató Dargay Attila-díjra!

2024. június 04. - dotandline

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál június 30-ig várja a 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését a Dargay Attila-díjra.

A Dargay Attila-díjat a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2017 óta. A CineFest idén is meghirdeti pályázatát, melyre 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várják. A 100 ezer forinttal járó díjat nem konkrét film, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendező kapja. A jelentkezés részletei a Cinefest oldalán olvashatók, a nevezés díjtalan.

Nevezési határidő: 2024. június 30.

dargay_dij.jpeg

A zsűri tagjai: Henrik Irén, Dargay Attila alkotótársa és özvegye, Fülöp József, a MOME rektora, Kiss Melinda, a METU Animáció és Media Design Tanszékének vezetője, M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációs rendező, a Kedd Stúdió vezetője és Orosz Anna Ida filmtörténész, a Filmarchívum munkatársa.

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját augusztus végén hozza nyilvánosságra, a díjátadó a fesztivál záróünnepségén, szeptember 14-én lesz. A miskolci, jubileumi 20. CineFest szeptember 6-án kezdődik, idén is az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal és bulikkal.

A Dargay Attila-díjat 2023-ban Ivády Tamás (Örökrész), 2022-ben Horesnyi Máté (Jacques ámokfutása, A kisebbik rossz) kapta, aki az első olyan alkotó a nyertesek között, aki nem a MOME-n végzett. 2021-ben Darabos Éva (Pá, kis panelom!), 2019-ben Hegyi Olivér (Take Me Please, A szív kertje), 2018-ban Bucsi Réka (Symphony no 42., LOVE, Solar Walk), 2017-ben pedig Jurik Kristóf (Kuflik-széria) nyerte a díjat.

Forrás: Cinefest

süti beállítások módosítása