Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Megérkezett Lovrity Anna Katalin lovacskás sorozatának első része

2023. április 29. - Herczeg Zsófi

Lovrity Anna Katalin Rozi és Zafír címmel fejleszt kisgyerekeknek szánt sorozatot, melynek pilot epizódja, A rózsaszín fű már el is készült, április 29-én mutatja be az M2 15:50-kor.

A suli előtt álló korosztálynak szánt Rozi és Zafír című sorozat a barátságról szól, melyből kiderül, hogy amit egymástól kaptunk vagy tanultunk, az segíthet átvészelni a nehezebb pillanatokat, még akkor is, ha már távol vagyunk egymástól. Főszereplője Rozi és kék lova, Zafír, akik a pilot epizódban elutaznak, hogy messze földön élő jóbarátjukkal, Fannarttal találkozzanak, aki egy különleges kis ajándékkal lepi meg őket a látogatás végén. A széria közvetetten arról is beszél, hogy mit tanulhatunk más kultúráktól, és ez hogyan segíti az otthoni boldogulásunkat.

Szederkényi Bella producer a megkeresésünkre elmondta, hogy egyelőre pozitívak a visszajelzések a sorozatról. "A Magyar Televízió és a koprodukciós partnerek is nagyon szeretik a pilot epizódot, szóval nagyon szorítunk, hogy megkapjuk a támogatást és csinálhassuk a sorozatot!"

rosie-and-sapphire.jpg

A rózsaszín füvet Lovrity Anna Katalin írta és rendezte, illetve a látványtervezője is ő volt. Vágója Czakó Judit, a zenét Konsinczky Dávid szerezte, a dalszöveget Csepella Olivér írta, a dalokat Demeter Dominika énekli. A hangdizájn Iszlai József munkája, a kompozitért Fegyverneky Sándor Jr. felelt, az epizódot Tamás Iván animálta. A sorozat gyártója a CUB, producerei Gelley Bálint és Szederkényi Bella. 

A sorozat a 9. CEE Animációs Fórumon elnyerte a Cartoon Media díját, ami egyenes bejutást jelentett a 2021-es Cartoon Springboard pitchfórumra. A széria 2021 áprilisában kapott támogatást a Nemzeti Filmintézettől, idén a CEE Animációs Workshopra jutott be a producer és a rendező. Katát korábban kérdeztük a sorozattervéről. 

Tehát a Rozi és Zafír című sorozat pilot epizódja, A rózsaszín fű április 29-én, szombaton 15:50-kor látható az M2 csatornán. Ha valakinek nincs tévéje, online is követheti élőben a műsort.

süti beállítások módosítása