Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Lovrity Kata animációs sorozatterve hasít az európai fórumokon

2023. február 24. - dotandline

Idén rendezik meg az ötödik CEE Animációs Workshopot, mely egy egyéves, négy modulból álló képzési program animációs producerek és szakemberek számára. 2023-ban egy magyar projektet válogattak be: Lovrity Anna Katalin Rozi és Zafír című sorozattervét.

Az ötödik CEE Animációs Workshopra 30 projektet neveztek 23 országból, ezek közül válogattak be 12-t: 5 rövidfilmtervet, 4 egész estés filmtervet és 3 sorozattervet, utóbbi közé került Lovrity Anna Katalin Rozi és Zafír című sorozata. Kata a sorozat producerével, Gelley Bálinttal vesz részt a workshopon.

A suli előtt álló korosztálynak szánt Rozi és Zafír című sorozat a barátságról szól, melyből kiderül, hogy amit egymástól kaptunk vagy tanultunk, az segíthet átvészelni a nehezebb pillanatokat, még akkor is, ha már távol vagyunk egymástól. Főszereplője Rozi és kék lova, Zafír, akik a pilot epizódban elutaznak, hogy messze földön élő jóbarátjukkal, Fannarttal találkozzanak, aki egy különleges kis ajándékkal lepi meg őket a látogatás végén. A széria közvetetten arról is beszél, hogy mit tanulhatunk más kultúráktól, és ez hogyan segíti az otthoni boldogulásunkat.

A sorozat a 9. CEE Animációs Fórumon elnyerte a Cartoon Media díját, ami egyenes bejutást jelentett a 2021-es Cartoon Springboard pitchfórumra. A Rozi és Zafírt a CUB animációs stúdiónál fejleszti a rendező, producere Gelley Bálint. A sorozat 2021 áprilisában kapott támogatást a Nemzeti Filmintézettől. Katát korábban kérdeztük a sorozattervéről. 

rosie-and-sapphire.jpg

Rozi és Zafír (Forrás: CEE Animation)

A CEE Animációs Workshop egy egyéves képzési program, amely projektfejlesztésre és szakmai kapcsolatépítésre ad lehetőséget producerek és kreatív csapatuk számára. A workshopra jelentkezhet a Kreatív Európa MEDIA programban részt vevő valamennyi tagállam, köztük Magyarország szakemberei. Az egyéves program főleg olyan producerekre és projektekre fókuszál, akiknek animációs ipara kevés alkotást termel ki.

A cél, hogy az alkotóknak segítséget nyújtsanak tartalomfejlesztés területén a forgatókönyv-fejlesztéstől kezdve a művészeti és gyártási tanácsadásig, valamint a producerek és kreatívok bevonása a nemzetközi animációs iparágba, és animációs projektek fejlesztése a jelenlegi piaci és forgalmazási igényeknek megfelelően. 

Idén ismét hibrid formában rendezik meg a workshopot: 2023-ban két egyhetes modul lesz, ahol személyesen is találkozhatnak a résztvevők. A legelső alkalom február 27. és március 4. között lesz Ljubljanában.

Forrás: CEE Animation

süti beállítások módosítása