Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Nevezz a fiatal magyar animációs tehetségeket elismerő Dargay Attila díjra

2022. május 29. - dotandline

A Dargay Attila-díjat a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2017 óta. A CineFest idén is meghirdeti pályázatát, melyre 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várják. A díjat nem konkrét film, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendező kapja.

Jelentkezni önéletrajzzal és csatolt rövid animációs filmmel vagy filmekkel, max. 3 db, 30 percnél rövidebb vetítési idejű alkotással lehet. Csak 18. életévét betöltött, viszont 30 évnél fiatalabb alkotó pályázhat.

A Fesztiválra nevezni a CineFest oldalán a Nevezés menüpontban a Dargay Attila Díj alkategóriában elérhető adatlap és nyilatkozatok hiánytalan kitöltésével lehetséges, részletes nevezési szabályzat szintén a fenti linken található.  A filme(ke)t a szervezők vimeo linken, angol felirattal kérik. 

Nevezési határidő: 2022. július 15.

dargay_attila.jpg

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját szeptember elején hozza nyilvánosságra, akiknek nevezett filmjeiből egy válogatás levetítésre kerül a fesztivál programjában. A díjátadó a CineFest záróünnepségén lesz.

A Dargay Attila-díjat 2017-ben Jurik Kristóf (Kuflik-széria), 2018-ban Bucsi Réka (LOVE, Solar Walk), 2019-ben Hegyi Olivér (Take Me Please), 2021-ben Darabos Éva (Pá, kis panelom!) nyerte, mellyel a Dargay Attila szellemében alkotó, ígéretes, még pályakezdő tehetségeket jutalmazzák.

süti beállítások módosítása