Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Dargay Attila-díj 30 év alatti fiataloknak

2019. június 12. - dotandline

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál animációs fődíja 2010-től viselte a legendás rajzfilmrendező, a Miskolchoz kötődő Dargay Attila nevét. Egészen 2017-ig a nemzetközi zsűri által legjobbnak ítélt animációs film kaphatta meg a Dargay Attila-díjat, 2017-től azonban már nincs önálló animációs versenyprogram, helyette a magyar animáció ifjú tehetségének ítélik oda. A 2017-ben először kiosztott Dargay Attila-díjat Jurik Kristóf kapta, 2018-ban pedig Bucsi Rékát választotta a háromtagú zsűri.

bucsi_reka_x_symphony_no_42.png

Bucsi Réka: Symphony no. 42

A Jameson CineFest idén is meghirdeti pályázatát, melyre 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várják. A díjat nem konkrét film, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendező kapja. Az elismeréssel 1 millió forint pénzjutalom is jár, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel.

A nevezési határidő: július 15.

Jelentkezni szakmai önéletrajzzal, a kitöltött és aláírt jelentkezési adatlappal (letölthető innen) és elkészült filmmel lehet (vimeo linken, angol felirattal), az alábbi e-mail címen: office@cinefest.hu.

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját szeptember elején hozza nyilvánosságra, a díjátadó a CineFest záróünnepségén, szeptember 21-én lesz.

További információk a nevezésről és a Jameson CineFestről a www.cinefest.hu oldalon olvashatók.

süti beállítások módosítása