Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Kritikus légy! – Animációs kritikaíró workshop a Primanimán

2023. október 04. - dotandline

A 11. Primanima újra megrendezi a Dot & Line-nal közös kritikaíró workshopját. Hogyan ragadható meg egy film lényege? Mitől lesz találó, vicces, pontos vagy személyes egy kritika? Miért több ez, mint ha kommentben leírnánk a véleményünket a filmről? Miben különbözik egymástól, ha élőszereplős vagy animációs filmről írunk?

A workshopot azoknak ajánljuk, akik szeretnek gondolkodni a filmekről, érdekli őket az írás, szeretnének többet tudni a különböző írástechnikákról, és szívesen magyarázzák másoknak, miért csodálatos vagy épp borzalmas az az animációs film, amit legutóbb láttak.

A kritikaíró workshopot Kránicz Bence, az ELTE Filmtudomány Tanszék doktorandusza és oktatója, a 24.hu és a Filmvilág kritikusa, a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője vezeti.

kritikusle_gy2.jpg

A kétalkalmas műhelymunkán a Mesterek versenyprogram 1., valamint a Sziluettek 2. Nem a lidérc…? és 3. Ismerős és ismeretlen helyek blokkját nézik meg a résztvevők, mely után kritikát írnak, illetve közösen megbeszélik az írásokat.

Jelentkezési határidő: 2023. október 8. vasárnap éjfél

A workshopra jelentkezni egy filmkritikával lehet, mely bárhol megjelenhetett már korábban. A jelentkezéseket a zsofi@daazo.com címre várjuk.

Olyanok jelentkezését várjuk, akik biztosan részt tudnak venni a műhelymunkában.

A résztvevők fesztiválbérletet is kapnak. A workshopon való részvétel díjtalan. A készülő írások a Dot & Line oldalán jelennek meg.

A 11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált október 11. és 14. között rendezik meg Budaörsön. A Primanima programja itt böngészhető.

süti beállítások módosítása