Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jelentkezz a fiatal animációs tehetségeket elismerő Dargay Attila-díjra

2023. július 05. - dotandline

A Dargay Attila-díjat a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2017 óta. A CineFest idén is meghirdeti pályázatát, melyre 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várják. A díjat nem konkrét film, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendező kapja.

Jelentkezni önéletrajzzal és csatolt rövid animációs filmmel vagy filmekkel, max. 3 db, 30 percnél rövidebb vetítési idejű alkotással lehet. Csak 18. életévét betöltött és 30 évnél fiatalabb alkotó pályázhat.

Nevezési határidő: 2023. július 15.

Nevezési díj: nincs

dargay_dij.jpeg

A díjra a CineFest oldalán a Nevezés menüpontban a Dargay-díj alkategóriában elérhető adatlap és nyilatkozatok hiánytalan kitöltésével lehet nevezni, részletes nevezési szabályzat szintén a fenti linken található.  A filme(ke)t a szervezők vimeo linken, angol felirattal kérik, és minimum 2023. augusztus 30-ig elérhetőnek kell lenniük. Amennyiben jelszóval védett a feltöltött tartalom, úgy a hozzáférés jelszavát is el kell küldeni. 

A díj nem konkrét filmért, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendezőnek jár. A zsűri tagjai: Henrik Irén, Dargay Attila alkotótársa és özvegye, Fülöp József, a MOME rektora, Kiss Melinda, a METU Animáció és Media Design Tanszékének vezetője, M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációs rendező, a Kedd Stúdió vezetője és Orosz Anna Ida filmtörténész, a Filmarchívum munkatársa.

A fesztivál az öt legjobb nevező listáját augusztus végén hozza nyilvánosságra, a díjátadó a fesztivál záróünnepségén, szeptember 9-én lesz. 

A Dargay Attila-díjat 2017-ben Jurik Kristóf (Kuflik-széria), 2018-ban Bucsi Réka (Symphony no 42., LOVE, Solar Walk), 2019-ben Hegyi Olivér (Take Me Please, A szív kertje), 2021-ben Darabos Éva (Pá, kis panelom!) nyerte, 2022-ben pedig Horesnyi Máté (Jacques ámokfutása, A kisebbik rossz), aki az első olyan alkotó, aki nem a MOME-n végzett.

Forrás: Cinefest

süti beállítások módosítása