Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Újra a Cartoon Movie-n a Műanyag égbolt

2021. január 04. - Herczeg Zsófi

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta filmje, a Műanyag égbolt három év után ismét részt vesz a világ legnagyobb presztízsű pitchfórumán, a Cartoon Movie-n.

Március 9. és 11. között, a franciaországi Bordeaux-ban rendezik meg a 23. Cartoon Movie-t, mely az európai Media Program által támogatott pitch- és koprodukciós fórum egész estés animációs filmek számára. Az 1999-ben alapított Cartoon Movie célja, hogy összehozza a fejlesztés vagy gyártás alatt álló egész estés animációs filmek alkotóik befektetőkkel, forgalmazókkal, és más producerekkel.

A 2021-es etapra 54 egész estés animációs filmtervet válogattak be különböző előkészítési és gyártási fázisban, illetve célcsoporttal. Ezek közül 17 felnőtteknek szóló alkotás, 27 családi film, 7 a gyerekközönséget célozza és 3 az óvodásokat. Az 54 projekt között szerepel Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című filmterve is, mely 2018-ban már részt vett a fórumon, amikor még csak a film koncepcióját mutatták be, most pedig már a gyártás alatt lévő filmet pitchelik. 2020-ban egyébként két magyar projekt, a Tündér Lala és a The Hand That Feeds szerepelt a fórumon.

muanyag_egbolt_3.jpg

Bánóczki Tibor, Szabó Sarolta: Műanyag égbolt (Forrás: Salto Film)

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című disztópikus sci-fije egy állatok és növények nélküli jövőben játszódik, ahol az emberiség túlélésének kegyetlen ára van, és egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét.

Nemrég írtunk arról, hogy hol tart a Műanyag égbolt gyártása: az előkészítés után a Műanyag égbolt gyártási munkálatai 2020 áprilisában kezdődtek. A film 2D részei itthon, a 3D hátterek és a 3D animáció pedig a szlovák partnerrel közösen készülnek. Az animált jelenetek kifestését és előkompozitálását is elkezdték az alkotók, emellett a film zenéjén és hangdizájnján is dolgoznak. A film főszerepében Keresztes Tamást és Szamosi Zsófiát láthatjuk, akik rotoszkóp technikával átrajzolva jelennek meg.

Műanyag égbolt a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programján nyert először támogatást 2016-ban, a 82 millió forint mellé pedig nemrég 216 millió forint további gyártási támogatást kapott. A projekt gyártója a Salto Film, koprodukciós partnere a szlovák Artichoke, társproducere pedig a Proton Cinema. A Műanyag égbolt a Szlovák Audiovizuális Alap gyártási támogatását is elnyerte, ehhez még hozzájött az Eurimages közel 142 millió forintos támogatása. A film a tervek szerint 2021-ben készül el és 2022-ben mutatják be.

A filmhez nemrég kerestek animátorokat, a felhívásban pedig már mozgó anyagot is láthattunk a készülő filmből.

Forrás: Cartoon Movie

süti beállítások módosítása