Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Tévés projekted van? Nevezz a Cartoon Forumra!

2020. április 24. - Herczeg Zsófi

Szeptember 14. és 17. között, a franciaországi Toulouse-ban rendezik meg a Cartoon Forumot, az animációs tv-sorozatok és speciálok legnagyobb európai pitchfórumát.

A Cartoon Forum nemcsak egy pitchfórum, hanem egy koprodukciós platform animációs tévéprojektek számára. A fórum 1990-ben jött létre egyfajta alternatívaként Európa vezető televíziós piacai mellé. Az esemény célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal alkotóknak és a kis stúdióknak, hogy a munkáikat közvetlenül a vevők előtt prezentálják, akik pusztán az alapján dönthessenek, hogy mennyire jó és értékes szerintük az adott projekt. Továbbá fontos szempont, hogy ezen a pitchfórumon mindenki – a tapasztalt és az újonc alkotók – számára ugyanazok a feltételek legyenek biztosítva és ne legyenek elnyomva a nagyobb stúdiók által a feltörekvő, független animációs csapatok. 

cartoon_forum_2020_x_atom_town.jpg

Az ír Atom Town című sorozat, a 2019-es Cartoon Forum egyik résztvevő projektje

A 2020-as Cartoon Forumra május 6-ig lehet jelentkezni az alábbi feltételekkel:

  • fejlesztés alatt álló, elsődlegesen tévés sugárzásra szánt animációs projekt (sorozat vagy speciál), de új felületekre szánt projekteket is várnak
  • minimum 26 perces játékidő (sorozatoknál az összes rész együtt min. 26 perc)
  • a film legalább 50%-a animációs technikával készül
  • európai projekt

A nevezéssel kapcsolatos részletek itt olvashatók..

A korábbi években több magyar projekt is szerepelt már a Cartoon Forumon: 2019-ben a Derengő stúdióban készülő Marci kertje című tévésorozat, 2018-ban Vácz Péter Noé fája című speciálterve, valamint Miklósy Zoltán és Herkó Attila Janó Manó és az elveszett harmatcseppek című szériája (mely első évadának elkészültét a Médiatanács támogatta), 2016-ban pedig Gurmai Beáta Borka és a varázsruha, Kreif Zsuzsanna Candide, Buda Flóra Anna és Turai Balázs Masnifej királykisasszony kalóz kalandjai, valamint Bárdos Csaba Cipelő Cicák című sorozatterve is bemutatkozott. De 2015-ben Tamás Iván Hogyan keletkezett a világ? című MOME Anim diplomamunkájából kiinduló sorozatötletét is pitchelte a fórumon.

süti beállítások módosítása