Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

6 animációs filmtervet támogat a Filmjus

2019. november 28. - dotandline

A Filmjus Alapítvány augusztusban pályázatot hirdetett műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra, forgatókönyv-fejlesztésre, illetve filmelőkészítésre összesen 10 millió forint értékben. A 36 támogatásban részesült projekt között 6 animációs filmterv szerepel.

A Filmjus pályázatának célja, hogy eredeti és izgalmas magyar filmek szülessenek, legyen az animáció, játékfilm, kisfilm, dokumentumfilm vagy sorozat, melyhez alapítványi támogatást nyújtanak az alkotói munka feltételeinek javításához, a forgatókönyv megírásához vagy a forgatás előkészítéséhez (pl. gépelés, fordítás, anyaggyűjtés, terepszemle, stb.). A pályázat nyerteseit tegnap hirdették ki, a 36 támogatásban részesült projekt között 6 animációs filmterv szerepel, és a közös bennük, hogy alkotóik mind a MOME animáció szakán végeztek.

Többek közt a LOVE (Bucsi Réka) és a Lidérc úr (Tóth Luca) gyártócége, a Boddah két projektje nyert támogatást a Filmjustól. Az Entropia című MOME Anim diplomafilmjével Teddy-díjat nyert Buda Flóra Anna új filmterve, a Hűvös ragyogás 250 ezer forintot kapott, Turai Balázs Amok című projektje pedig 200 ezer forintot. Utóbbi a 2019-es Friss Hús pitchfórumának nyertese, azóta szerepelt már a CEE Animációs Fórumon is, jelenleg pedig Viborgban fejleszti a rendező.

turai_balazs_x_amok_2.png

Turai Balázs: Amok

Az Átjáró Másvárosba és az Ahány király, annyi mese című sorozatok gyártója, a CUB Animációs Stúdió szintén két egyedi filmre nyert támogatást. 250 ezer forintot kapott a Vulkánsziget rendezője, Lovrity Anna Katalin Citrom és márvány című személyes ihletettségű projektje, mely a tavalyi CEE Animációs Fórumon is szerepelt. Szintén 250 ezer forinttal támogatták Hegyi Olivér, a Take Me Please rendezőjének A szív kertje című új filmtervét, melyet az Animation Sans Frontières (ASF) program keretében kezdett fejleszteni. A kisfilmhez készült tesztvideót Olivér tumblr oldalán tudjátok megnézni.

lovrity_kata_x_citrom_es_marvany.png

Lovrity Anna Katalin: Citrom és márvány

Ezen kívül 200 ezer forintos támogatást kapott Traub Viktória, a Vastojás és a Sellők és rinocéroszok rendezőjének új projektje, a Krokodilnak lenni, valamint Erdélyi Judit Meditáció a hegytetőn című filmterve, mely 250 ezer forintos támogatásban részesült.

süti beállítások módosítása