Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Vidd haza Ruben Brandt-ot és bandáját

2019. április 12. - dotandline

Milorad Krstic első egész estés animációs filmje a Ruben Brandt, a gyűjtő megjelent DVD-n és Bluray-en, úgyhogy az igazi cinegoer-ok kikockázhatják minden pillanatát újabb utalásokat keresve.

A Ruben Brandt, a gyűjtő 2018. november 15-én került a magyar mozikba, és közel 45 ezer nézőt hozott, ezzel az utóbbi 10 év legnézettebb magyar animációja lett. Milorad Krstic szerb származású rendező egészestés animációja keveri az akciófilmek, a gengszterfilmek, a thrillerek, a noirok, de még a horrorfilmek elemeit, és világhírű művészeti alkotásokon keresztül a műkincsrablók izgalmas világába vezeti a nézőt. A filmhez angol nyelvű szinkron is készült, ráadásul az eredeti, magyar szinkronszínészekkel, hogy még interkulturálisabb legyen a film.

Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella).

A Ruben Brandt, a gyűjtő a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét. Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket.

ruben_brandt_a_gyujto_kockazas.png

Milorad Krstic: Ruben Brandt, a gyűjtő

A film a B-Web Kft. kiadásában már DVD-n és Bluray-n is elérhető 16:9 (2.35:1) 1080p full HD képminőségben, magyar DTS-HD MA 5.1, magyar DTS-HD MA 2.0 és angol DTS-HD MA 5.1 hanggal, magyar, angol és francia felirattal. A DVD 2990 Ft-os, a Bluray 4990 Ft-os áron vásárolható meg.

süti beállítások módosítása