Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Megérkezett a Ruben Brandt, a gyűjtő magyar nyelvű előzetese

2018. augusztus 17. - Herczeg Zsófi

A nemzetközi trailer után végre itt a magyar szinkronos előzetese Milorad Krstic új animációs filmjének, a Ruben Brandt, a gyűjtőnek. 

Ruben Brandt, a gyűjtőben egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt, a pszichoterapeuta Ruben Brandtot és csapatát az újabb festmények ellopásában. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba.

ruben_brandt_a_gyujto_05.png

Milorad Krstic filmjének világpremierje a Locarnói Filmfesztiválon volt augusztus elején, ahol egy 8000 férőhelyes szabadtéri helyszínen, a Piazza Grandén vetítették. A nemzetközi sajtó nagyon pozitívan fogadta a Ruben Brandt, a gyűjtőt, a Variety kritikusa például dicsérte a film izgalmas, lendületes, filmes és szépművészeti utalásokkal teli akciójeleneteit, kiemelte a klasszikus és modern zenék újragondolt használatát, és nem győzött betelni a rendező filmes és képzőművészeti tudásával és rajongásával, ami a film alapjául is szolgált.

Az alkotók nem bíztak semmit a véletlenre, a magyar szinkron mellé angol nyelvű szinkront is készítettek, de nem ám angol anyanyelvű színészekkel, hanem az eredeti magyar hangokkal, hogy ezzel is különlegesebbé és interkulturálissá tegyék a filmet. A film főbb szinkronhangjai Kamarás Iván (Ruben Brandt), Hámori Gabriella (Mimi), valamint Makranczi Zalán (Kowalsky).

A nyár folyamán már voltak nyilvános vetítései a filmnek, melyek mind teltházasak voltak. A Ruben Brandt, a gyűjtő legközelebb augusztus 24-én, Szentendrén látható (facebook-esemény), majd augusztus 31-én a várKERTmoziban (facebook-esemény). 

Milorad Krstic animációs krimije november 15-én kerül a hazai mozikba, itthoni forgalmazója a Mozinet.

süti beállítások módosítása