Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Kollázsfilmes mozizás és ciprusi-magyar tehetséggondozás Budaörsön

2023. május 15. - dotandline

Nézz animációs kollázsfilmeket május 19-én a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima fesztivál közös kezdeményezésében, a Contemporary Animation Horizons programmal.

A Contemporary Animation Horizons a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál közös, hosszútávú animációs műhelye és programja. 2023-ban a Primanima fesztivál fiatal tehetségeket gondozó nemzetközi Jumpstart programjába ciprusi és magyar résztvevő fiatal alkotókat invitál ezúttal a budaörsi Primanimán túl a salamioui Animafest Cyprus-ra is.

A program nem csupán a műhelyeket, hanem más kollázsfilmeknek dedikált eseményeket is kínál a jelentkezők és az érdeklődők számára. Immár a második szakmai esemény kerül megrendezésre a nicosiai alkalom után a budaörsi BABtérben. 

az_1812-es_ev.jpg

Reisenbüchler Sándor: Az 1812-es év

Május 19. péntek este 7 órától újra az animációs kollázsfilmek kerülnek a középpontba. Patrovits Tamás, a program magyarországi tutora rövid, kötetlen beszélgetést tart a jövőbeni szakmai műhelyekről, majd sötétbe borul a BABtér nagyterme és a nézők közösen merülhetnek el a kortárs és klasszikus alkotók kollázs technikával készült válogatott műveivel.

Vetített filmek:

  • Orosz István, Keresztes Dóra: Arcok (1999)
  • Reisenbüchler Sándor: Barbárok ideje (1970)
  • Patrovits Tamás: Magyar képek: Kanásztánc (1998)
  • Reisenbüchler Sándor: Az 1812-es év (1973)
  • Bánóczki Tibor, Szabó Sarolta: A hódítók (2011)
  • Reisenbüchler Sándor: Pánik (1978)
  • Reisenbüchler Sándor: Holdmese (1975)
  • Molnár Jaqueline: Pirosvirágú narancskék (2002)

A filmprogram kurátora Orosz Anna Ida, a Magyar Nemzeti Filmarchívum filmtörténésze, az eseményt pedig Patrovits Tamás animációs filmrendező, a Primanima fesztivál igazgatója vezeti be. A szekció filmjei a Magyar Nemzeti Filmintézet archívumából érkeznek.

Az eseményre azokat a fiatal művészeket és diákokat várják, akik szeretnének többet megtudni a Contemporary Animation Horizons programról, és mindenkit, aki szeretne részt venni egy nem mindennapi moziélményen.

Időpont: 2023. május 19. 19:00

Helyszín: BABtér (2040 Budaörs, Templom tér 12)

Tudj meg még többet a Contemporary Animation Horizons programról, kövesd a PrimaZine bejegyzéseit és tudj meg mindent a Primanima műhelyéről.

Forrás: Primanima

süti beállítások módosítása