Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Diákokat és pályakezdőket vár a Primanima és az Animafest Cyprus kísérleti filmes workshopja

2023. április 13. - dotandline

Felhívás fiatal képzőművész, fotográfus, animációs és filmes hallgatóknak, illetve pályakezdőknek. Ismerkedj meg a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima fesztivál közös szakmai programjával. Jelentkezési határidő május 15-ig.

A Contemporary Animation Horizons egy többfordulós nemzetközi animációs műhely. A teljes program egy olyan tehetséggondozó kezdeményezés, melyet idén különböző kreatív események sora követ Cipruson és Magyarországon. 2023-ban a program első kiadására magyar és ciprusi jelentkezőket várnak (a későbbi években ez bővülhet). A program célja, hogy megvilágítsák a művészi és kísérleti animációs filmek által a hagyományos és mainstream moziban feledésbe merült mozgóképes kifejező potenciálokat.

5 ciprusi és 5 magyar kiválasztott jelentkező vehet részt egy többfordulós, egyedülálló, gyakorlatorientált kísérleti workshopon a ciprusi Salamiou-ban, valamint Budaörsön. A résztvevők érkezhetnek különböző területekről, akár az animáción kívülről is. A szervezők hisznek abban, hogy a résztvevők megközelítéseinek különbözősége gazdag teret ad a közös alkotómunkának. Szándékuk, hogy a program eseményei során arra ösztönözzék őket, hogy kísérletezzenek és bővítsék alkotói gyakorlatuk határait.

primanima_x_ciprus_felhivas.jpg

Az animációfilmes workshopon a kollázskészítés alkotói módszerei lesznek a középpontban mind a vizuális világ, mind a zenei háttér megteremtésekor. A tervezésben és a megvalósításban mindvégig nagyon fontos lesz a kísérleti, experimentális filmművészet iránya. Céljuk, hogy támogassák a fiatal tehetségek önkifejezésének megerősítését, és hogy új szemléletet adjanak a kommercializálódó filmipar helyett.

A kiválasztottaknak lehetősége lesz Yiorgos Tsangaris és Patrovits Tamás szakmai tutorok segítségével audiovizuális alkotásokon dolgozni. Fontos irányelvük, hogy a kollázsról való közös elmélkedések alapján az alkotók merészen próbálkozzanak a forma által kínált szabad lehetőségekkel. Arra törekednek, hogy minél több egymástól különböző közös platform nyíljon a résztvevőknek a gondolkodásra, kísérletezésre, tudásmegosztásra. Ezért a résztvevőknek felkínálják azt a lehetőséget, hogy maradjanak a két fesztiválon is, hiszen a fesztiválok programjai és a közös kísérletezés élménye inspiráló és alkotóközösséget formáló hatást gyakorol majd rájuk.

Jelentkezni az alábbiakkal lehet:

  • portfólió
  • szakmai önéletrajz
  • a jelentkező által relevánsnak vélt eddigi munkái és/vagy tervei
  • az alábbi kérdőív kitöltése ITT
  • mesélj a motivációdról

Határidő: 2023. május 15. éjfél

A magyar jelentkezőknek a primanima.hungary@gmail.com e-mail címre kell küldeni a jelentkezési anyagot, mindent angol nyelven.

Animációs műhelyek 2023-ban‍

22. Countryside Animafest Cyprus – augusztus 6-9., Salamiou

11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál – október 9-13., Budaörs

A két fesztivál biztosítja a résztvevők számára a vendéglátás költségeit (azaz a szállást és az étkezést), a felszereléseket, az anyagokat, a technikai képzést és a segítséget a projekt megvalósításához. A résztvevők utazásának támogatására egyelőre nem tudnak garanciát adni a felhívás megjelenésekor.

A program a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima közös kezdeményezése.

Forrás: Primanima

süti beállítások módosítása