Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Buda Flóra Anna filmtervét díjazták Annecy-ban

2020. június 19. - Herczeg Zsófi

Még félidőnél sem vagyunk a június 30-ig tartó Annecy 2020 Online fesztiválon, de már megtartották a MIFA pitchfórumot, ahol magyar projekt is szerepelt, méghozzá szép eredménnyel. 

Az annecy-i fesztivállal egyidőben megrendezett fórumra több mint 600 filmtervet neveztek, melyek közül 38 terv alkotói kaptak lehetőséget, hogy prezentálhassák projektjeiket az online megtartott eseményen. A projektek között szerepelt Buda Flóra Anna új filmterve, a 27 – My Last Day at Home, mely elnyerte a pitchfórum Ciclic-díját. Ez hat hónapos projektfejlesztést jelent a vendôme-i animációs rezidencián, Franciaországban, melyhez 35.000 eurós pénzjutalom is jár.

buda_flora_anna_x_27_my_last_day_at_home_2.jpg

Buda Flóra Anna: 27 – My Last Day at Home

Buda Flóra Anna kéve diplomázott a MOME animáció mesterszakán Entropia című diplomafilmjével, mely bejárta a világ filmfesztiváljait (Annecy-t is) és számos díjat nyert, köztük a Teddy-díjat a tavalyi Berlinalén. Flóra új filmterve, a 27 – My Last Day at Home a magyar Boddah (producere Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin) és a francia MIYU koprodukciójában készül, hangdizájnere Lukács Péter Benjámin lesz. A 15 perces film főszereplője a 27 éves, önmagát kereső Alice, aki még mindig a szüleivel él. A biztonságot nyújtó környezet azonban toxikus számára, melyet szélsőséges, tinédzserekhez méltó életmóddal kompenzál. Párkapcsolatra, magánéletre és intimitásra vágyik, de nem tudja mindezt hogyan érje el. Születésnapján egy átmulatott éjszaka után részegen kerékpározik haza, melynek következtében balesetet szenved és minden elsötétül körülötte. Egy gyönyörű réten ébred, ahol egy szimpatikus rendőrpárossal kerül intim viszonyba, akik felhívják a figyelmét arra, hogy ideje felelősséget vállalni saját magáért.

buda_flora_anna_x_my_last_day_at_home.jpg

Buda Flóra Anna: 27 – My Last Day at Home

A MIFA pitchfórumán nem újoncok a magyarok, tavaly például Kreif Zsuzsanna Forró helyzet a hüllők bolygóján című sci-fi szatírája, valamint Daniel Gray francia-magyar-kanadai koprodukcióban készülő Hide című projektje szerepelt (mindkettőt díjazták is), 2018-ban pedig Vácz Péter Noé fája című rövidfilmterve mutatkozott be.

Az Annecy 2020 Online még javában tart, egészen június 30-ig, és még mindig lehet akkreditációt venni mindössze 15 euróért, amely az egész estés filmek többségét leszámítva az összes versenyprogram filmjeit tartalmazza, ráadásul még remek mesterkurzusok, kerekasztalbeszélgetések, work in progress és making of videók is láthatók. A 9 kihagyhatatlan kísérőprogramról itt írtunk.

süti beállítások módosítása