Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Zöld utat kapott Gauder Áron új animációja, a Minden a rokonom

2020. február 04. - Herczeg Zsófi

A tervek szerint 2022-ben jön Gauder Áron második egész estés animációja, a Minden a rokonom.

A Nemzeti Filmintézet 450 millió forintos gyártási támogatást szavazott meg Gauder Áron Minden a rokonom című filmtervének, így a 2004-es Nyócker! rendezője a magyar Cinemon és a francia Les Bateliéres Production gyártócéggel koprodukcióban készítheti el második egész estés animációját.

A Minden a rokonom egy teremtéstörténet, mese és tisztelgés az indián törzsek bölcsessége előtt. A családi mozifilm alkotói arra vállalkoznak, hogy gyerekek, fiatalok és felnőttek számára is látványos, szórakoztató történetben meséljenek a természet szeretetéről, és arról, hogy az összes élőlény a rokonunk, és együtt, harmóniában kell élnünk ezen a bolygón. Az indiánok világa egyszerre ismerős és egzotikus, sok elemében rokon a bibliai és az ősi sámánisztikus világkép örökségével. A film az idők kezdetekor játszódik, mikor a Nagy Öreg elkezdi létrehozni a világot egy marék sárból. Minden, amit teremt, új és névtelen, és hatással van a világ többi részére. Még az érzések és a vágyak is ismeretlenek, ám amikor megjelennek, a világ egyre bonyolultabbá válik.

gauder_aron_x_minden_a_rokonom.jpg

Gauder Áron: Minden a rokonom

A Minden a rokonom 2016-ban kapott 2 millió forintos támogatást forgatókönyv-fejlesztésre a Filmalaptól, 2018-ban pedig a Cartoon Movie-n is bemutatkozott az As Long as the Grass Grows angol címen futó projekt, akkor egy trailert is mutattak az alkotók, ami lentebb látható.

A film forgatókönyvét Bereményi Géza és Gauder Áron írta, producere Temple Réka. A Minden a rokonom a tervek szerint 2022 karácsonyára kerül a mozikba.

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása