Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Támogasd a Macskafogó felújítását

2017. december 08. - Herczeg Zsófi

Egy magyar animáció sincs, ami akkora kultusznak örvend, mint Ternovszky Béla 31 éve bemutatott Macskafogója. Persze ott vannak például Dargay Attila csodálatos meséi, de egyikből sem lehet beöltözős bulit vagy karaoke estet tartani, idézetversenyt játszani, vagy szerepjátékozni, és nem látjuk őket viszont különböző merchandise tárgyakon, legalábbis nem felnőtteken. A Macskafogó 30 éve folyamatosan termeli ki az újabb rajongóit, ami annak köszönhető, hogy 30 éve megállás nélkül iszonyú menő a frappáns dialógusaival, a felejthetetlen karaktereivel, a csavaros-kalandos történetével és még sorolhatnánk. 

Nemrég elindult a macskafogo.hu nevű oldal, ahol közösségi finanszírozásból lehet segíteni a rajongóknak, hogy még tovább fennmaradhasson és még jobb minőségben maradjon meg ez a klasszikus rajzfilm. Ahogy a szerkesztők írják, "két évvel ezelőtt a film alkotói – köztük Ternovszky Béla, a rajzfilm rendezője – és egy lelkes rajongókból álló csapat úgy döntött, hogy önerőből elkezdi a rajzfilm restaurálását, interjúk készítését a stáb tagokkal, valamint gondoskodik a film utóéletéről, remélve, hogy idővel más rajongók is támogatják majd erőfeszítéseiket. Ez a pillanat most jött el, erről szól ez a gyűjtés."

Eddig magántőkéből finanszírozták a felújítást, de még 5 millió forint hiányzik a teljes büdzséhez, amit a rajongóktól várnának cserébe menő ajándéktárgyakért. Ezt a célt pedig úgy látszik nagyon gyorsan elérik, ugyanis az oldal híre alig két napja jelent meg, de már több mint 3 milliót gyűjtöttek össze, egyébként december 31-ig lehet támogatni a projektet. De ez még csak a film restauráláshoz kell, az alkotóknak további szuper terveik is vannak a filmmel.

A további szöveg helyett inkább kattintsatok a macskafogo.hu-ra, ahol részletesen leírják mi ez a projekt, kik és hogyan csinálják majd, és persze itt lehet a támogatási csomagok közül is választani.

süti beállítások módosítása