Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

MOME diákot szerződtetett egy angol animációs stúdió

2016. július 30. - Herczeg Zsófi

A stop motion animációkra specializálódott A+C stúdió szerződtette a MOME animáció alap- és mesterképzésén végzett Kopasz Milánt, aki a következő hónapokban reklámokat gyárthat az angol cégnek.

kopaszmilanbeyond.jpeg

A főleg stop motion reklámokat gyártó angol stúdió, az A+C a blogján tette közzé a hírt, hogy a MOME-n végzett Kopasz Milánt szerződtette reklámfilmek készítésére. 

Mint írják, mindig is szerettek együtt dolgozni tehetséges alkotókkal és az elmúlt években elég szép csapatot is építettek fel a világ minden tájáról érkező művészekből. A stop motion animációs reklámok iránti egyre növekvő kereslet miatt a tavalyi évben volt a legtöbb megrendelésük 2007-es megalakulásuk óta, ezért az animációs rendezők iránti igény is megnőtt. Az A+C szerint Milán szellemisége, a részletekre való figyelme, valamint a hagyományos, kézzel készített anyagok és technikák használata remekül kiegészíti a stúdiójuk értékeit és céljait, ezért őrülten izgatottak a vele való munka miatt. Milán is nagyon várja a közös munkát, mint mondta nagyszerű lesz együtt dolgozni az A+C stúdióval, és egyáltalán az Egyesült Királyságban képviseltetnie magát alkotásaival. Mivel a stúdió animációit is nagyon szereti, ezért szerinte remek együttműködés lesz köztük a jövőben.

Az A+C kreatív igazgatója, David Clark azt mondta, hogy nagyon örülnek, amiért Milánt képviselhetik az Egyesült Királyságban. Nagyszerű új rendezőket elindítani a pályán és Milán lenyűgözte őket a változatos és kísérletező munkáival. Nagyon izgalmas időszak ez számukra és általában a stop motion animációk számára is, ezért már várja, hogy újabb bámulatos reklámokat készítsenek a következő hónapokban.

kopaszmilan.jpeg

Kopasz Milán 1986-ban született Szolnokon, 2012-ben végzett a MOME animáció alapszakán a Bassement, majd 2015-ben mesterszakon a Beyond című animációjával. 2012-ben a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztiválon a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díjat kapta, amiért diákfilmjeiben nagy kísérletező kedvvel, kreatív módon használja az animáció médiumában rejlő játékos, mégis markáns kifejezőerőt. 2011-ben a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválnak készített stop motion ID-filmet, majd 2014-ben a Hiroshima-i Nemzetközi Animációs Fesztiválnak ID-szpotot, ahol Magyarország volt a fesztivál díszvendége. A 12. KAFF-on a legjobb diákfilmnek választották digitális papírkivágásos filmjét, a Frusztrációt. Legutóbb a James nevű angol együttes Dear John című dalához készítettek Vácz Péterrel, Bertóti Attilával és Joseph Wallace-szal klipet stop motion technikával.

2015-ös diplomamunkája, a Beyond korábban szerepelt a kanadai Moonrise Film Festival, a kísérleti filmes Staunton International Film Festival, valamint a lengyel Animator fesztivál programjában, augusztusban az olasz Concorto Film Festival, szeptemberben pedig a montréali stop motion fesztivál versenyprogramjában vesz részt. A Beyond Milán eddigi munkái közül technikailag és történetileg is a legösszetettebb animáció, mely jól mutatja a rendező kísérletezőkedvét, aprólékosságát, sokrétűségét és progresszivitását: az épített hátterek előtt pixillált és 3D printelt karakterek vegyesen mozognak kockáról-kockára, az élő szereplők pedig jelmezekben, animált arcfestéssel és fázisonként cserélgetett szemekkel simulnak bele a környezetbe.

Milán korábbi munkáit itt lehet megnézni, a gyártásukba a blogján lehet bepillantani, a filmjeit pedig vimeo csatornáján lehet megnézni.

Forrás: A+C

süti beállítások módosítása