Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

HUNimation Animációs Filmfesztivál Moszkvában

2015. december 07. - dotandline

Magyar Animáció 100 kiállítás nyílt Moszkvában a HUNimation Animációs Filmfesztivál keretében.

A Balassi Intézet moszkvai Magyar Kulturális Intézet főszervezésében HUNimatiton címmel magyar animációs filmfesztivál vette kezdetét december 5-én Moszkvában az ART-PLAY kortárs design központban, amelynek keretében az elmúlt évek legfrissebb és legsikeresebb magyar animációs filmjeit (Symphony No. 42; Lány hátizsákkal; Mező u. 1.; Frusztráció; Ron; Nyuszi és őz; Egy róka; Hogyan keletkezett a világ; Fly me to the Moon, Három nagymamám volt) láthatja az orosz nézőközönség.

A nap folyamán workshopot tartott Glaser Katalin és Felvidéki Miklós animációs filmkészítő, továbbá az érdeklődők megismerhették a magyar animáció elmúlt 100 évének történetét a Magyar Művészeti Akadémia ’Magyar Animáció 100’ című kiállításán keresztül. Este a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott Cseh Tamás Programban résztvevő magyar drum"n"bass kollektíva, a Face"n"Base nevű együttes adott koncertet.

A kiállítást az animációs filmfesztivált követően 2016. január 10-ig tekinthetik meg a moszkvai Magyar Kulturális Intézetben a magyar animáció történelme iránt érdeklődők.

A HUNimation Animációs Filmfesztivál a moszkvai eseménnyel párhuzamosan további 8 orosz városban (Cseljabinszk, Izsevszk, Jekatyerinburg, Kazány, Nyizsnij Novgorod, Szentpétervár, Tomszk, Volgográd) is megrendezésre kerül, amely lehetőséget biztosít a magyar animáció fiatal tehetséges alkotóinak oroszországi bemutatkozására.

Forrás: Magyar Művészeti Akadémia 

süti beállítások módosítása