Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

HUNIMATION // Magyar animációk Moszkvában

2015. november 09. - dotandline

hunimation.jpg

A 100 éves magyar animáció alkalmából programokat szervez a Balassi Intézet moszkvai központja, ahol a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című kiállítás, valamint a tíz kortárs animációs kisfilmből álló válogatás mellett kerekasztal-beszélgetések is lesznek.

A MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című kiállítás az első amatőr trükkfilmkísérletektől a videómegosztókon nézőcsúcsokat döntögető kortárs animációs kisfilmekig mutatja be a magyar animáció sokféle és változatos történetnek legfontosabb állomásait, máig kiemelkedő filmjeit, a technika fejlődését és a filmek mögött álló alkotókat.

A kiállítást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán 2012 és 2014 között készült filmekből összeállított válogatás kíséri. A vetítés után Glaser Katalinnal és Felvidéki Miklóssal lesz beszélgetés, akik workshopot is tartanak majd a látogatóknak.

Az eseménysorozat december 5-én kezdődik a filmvetítéssel és a beszélgetésekkel, este pedig a magyar Face'n'Base, az orosz Neon Tiger és DJ PAIMFood zenél.

A filmeket nyolc nagyvárosban is vetítik majd Moszkván kívül (Szentpétervár, Nyizsnyi Novogord, Kazán, Jekatyerinburg, Cseljabinszk, Krasznodar, Izsevszk, Tomszk).

Időpont: 2015. december 5. 15:00
Helyszín: Fassbinder Mozi Bár (Moszkva)

A vetített filmek:

Forrás: TreeFilms, Balassi Intézet

süti beállítások módosítása