Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

KISKAKAS szekciók és filmek

2015. április 17. - dotandline

kiskakas_dl.png

Jegyár: 1200 ft, diákoknak: 1000 ft

Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Kortárs japán animációs rövidfilmek

Kurátor: Kinoshita Sayoko, a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztivál igazgatója

Válogatás az elmúlt években a világ egyik vezető animációs filmfesztiválján, a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztivál szerepelt kiemelkedő japán alkotásokból.

A filmeket japánul, angol felirattal vagy szinkronnal vetítik.

Pica Don
Renzo & Sayoko Kinoshita, 1979, 10' 00"
A Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztivál alapítója és igazgatója, Sayoko Kinoshita férjével készítette ezt a megindító animációs dokumentumfilmet a hiroshimai atomtámadás következményeiről. Az alkotás a mára a világ vezető fesztiváljává vált Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztivál alapításának is fő inspirációs forrása volt.

Yonalure: Moment to Moment
Ayaka Nakata & Yuki Sakitani, 2011, számítógépes rajzanimáció, 07' 51"
Az éjszaka verse ez: az óra csendesen ketyeg, s a Hold nem látható. Egy óriási fehér gömb tűnik fel a városban, kerek szemekkel és hegyes orral. A házak hirtelen mind mozogni kezdenek, de nem hagyhatjuk el ezt a furcsa fénygömböt. Mi van, ha maga a Hold követ minket? A képzelet története ez.

Yonalure: Moment to Moment [Trailer] from Yuki Sakitani on Vimeo.

Playground
Mirai Mizue, 2010, 03' 50"
Biomorf formák sodródnak és alakulnak összetett játékrendben. A sejtek rendszerekké válnak, a rendszerek organizmusokká. Az élet-tánc folytatódik.

Playground (alternate soundtrack) from MATA on Vimeo.

The Great Rabbit
Atsushi Wada, 2011, rajzanimáció, 06' 02"
A Berlinale-n 2012-ben Ezüst Medvével, ugyanazon évben pedig Hiroshimában a zsűri különdíjával jutalmazott mágikus, kézzel rajzolt animációs film egyben egy misztikus labirintus. Ha hiszel a Nyúlban, bármiben hiszel. Ha nem hiszel a Nyúlban, azt jelenti, nem hiszel semmiben.

trailer | The Great Rabbit | グレートラビット from CaRTe bLaNChe on Vimeo.

Rinkaku
Keita Kurosaka, 2012, papír és ceruza, rajzanimáció, 06' 44"
A "RINKAKU" egy japán rock banda, a Dir en Grey videoklipje, rajzanimációs technikával.

cjap_05_rinkaku.jpg

Futon
Yoriko Mizushiri, 2012, számítógépes 2D animáció, 06' 02"
A futonba burkolózva visszatérnek emlékeink és elképzeljük jövőnket, ahogy érzékeink és rejtett szexuális érzéseink ébredeznek. Mindez gyönyörűen egymásba olvad. A futonba burkolózva a test keresi az érzéseit. Yoriko Mizushi rajzai finom, kifinomultan erotikus filmet alkotnak.

布団 FUTON (trailer) from yoriko mizushiri on Vimeo.

Franz Kafka's a Country Doctor
Koji Yamamura, 2007, 2D rajzanimáció, 20' 56"
Vastag hótakaró borítja a tájat a fagyos éjszakán. A doktor hívást kap egy sürgős esethez, s ezzel kezdődik minden. A különös falusi emberek irgalmassága, a paranoiás család megszállottsága, s hogy a doktort végül kihajítják a téli éjszakába. Az abszurditás színháza ez, ahogy a cseh író, Kafka eredeti novellájában is megjelent. A HIROSHIMA 2008 Grand Prize nyertese, a filmet ugyanazon évben Oscar-díjra jelölték.

The House of Small Cubes
Kunio Kato, 2009, 2D rajzanimáció, 12' 08"
A nagypapa folyamatosan magasítja a házát, újabb "házakat" épít a tetőre, ahogy emelkedik a vízszint. Ez az Ő története a családjáról és az emlékeiről. A HIROSHIMA 2008 Hiroshima Prize nyertese.

 

MOME Fresh

A MOME animáció tanszékén az elmúlt év során készült hallgatói munkák sorában a legújabb diploma- és vizsgafilmek mellett látható a nemzetközi Essemble projekt keretében készült legutóbbi két MOME Anim alkotás is.

Social Animals
Essemble 2014, 2014, digitális és báb, 04' 30"
Vicces szkeccsfilm olyan állatokról, akik nincsenek jelen a saját életükben.

mome_01_social_animals_2014_essemble_05.jpg

Villiams
Mariai Gábor, 2014, 2D animáció, 01' 50"
Egy fiktív 1984-es bűnügyi sorozat részletébe tekinthetünk bele, melyben a főszereplő, Villiams egy fenyegető hívást kap ellenségétől, a "Pörölycápától".

Villiams from Gábor Mariai on Vimeo.

Frusztráció
Kopasz Milán, 2014, mixed technique: pixillation, collage, 03' 23"
Egy fiatal férfi felszáll egy buszra, mellyel kezdetét veszi egy szürreális utazás. A nagyvárosi forgatagból halad az ismeretlenbe, újabb és újabb közlekedési eszközökön találja magát. Az utazása során egyre mélyebbre hatol elfojtott, ki nem mondott frusztrációiban. A közben megjelenő emberek a környezetében furcsa, visszatérő, monoton tevékenységekkel még jobban fokozzák benne a feszültséget. Egyre kijjebb kerül a városi nyüzsgésből, számára ismeretlen tájra érkezik, ahol végül felteszi magának az addigra megfogalmazódott legfőbb kérdést: "Vajon rossz buszra szálltam?" Végül egy jégtáblán folytatja tovább útját egy titokzatos ismeretlennel.

mome_03_frusztracio_2014_kopasz_milan_02.jpg

A nap, amikor az anyatermészet megütött
Buda Flóra, 2014, analóg, rajz animáció, 02' 52"
Kísérleti animációs szekvenciák, az aktuális benyomásokról, érzetekről.

mome_04_the_day_2014_buda_flora_01.jpg

5 ujj az arcomon
Capucine Muller, 2014, számítógépes rajzanimáció, élőszereplős film, 03' 10"
Egy kislány tudja, hogy édesanyja arcul fogja ütni. A pofon előtti hosszú percekben a gondolataiba húzódik vissza.

5 Doigts Sur Ma Joue TRAILER from Capucine Muller on Vimeo.

Vörösbegy
Carlos Rufas, 2013, számítógépes rajzanimáció, 06' 43"
A Vörösbegy a megszállottság története. Azé a megszállottságé, ami a képzeletünkből árad és abból, hogy létrehozunk olyan történeteket és elvárásokat, amelyek képesek lerombolni saját magunkat is.

mome_06_vorosbegy_2014_carlos_rufas_01.jpg

Tiszta szívvel
Hegyi Olivér, 2014, számítógépes rajzanimáció, 03' 00"
Molnár János általában nagyon izgul az iskolai előadások előtt.

mome_07_tiszta_szivvel_2014_hegyi_oliver_05.jpg

Mező u. 1.
Király Krisztián, 2014, számítógépes 2D animáció, 07' 00"
A kisfilm alapötlete egy gyerekkori emlék nyomán született. Magyarországon 1993. október 31-én, 42 év után megszűnt a Szabad Európa Rádió. Ezen a napon egy vidéki kisvárosban különös esemény történt. Kisfiú voltam akkor és éppen a nagyszüleimnél időztem.

mome_08_mezoutca1_2014_kiraly_krisztian_02.jpg

Limbo-Limbo Travel
Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála, 2014, számítógépes 2D animáció, 16' 00"
A film egy technológiától túlfűtött Skandináv városban indul, ahol a férfiak egyedül technikai felszereléseikkel törődnek és nem mutatnak semmiféle érdeklődést a nők irányába. Erre a problémára kínál megoldást egy utazási iroda, a Limbo-Limbo Travel, amely kizárólag női utasok részére szervez utakat egzotikus szigetekre. Vajon a nők képesek lesznek elérni, hogy újra megdobogtassák a férfiszíveket?

Limbo-Limbo Travel trailer from Zsuzsanna Kreif on Vimeo.

Madarak
Essemble 2015, 2015, vízfesték és papír, 06' 40"
Két jóbarát elhatározza, hogy kitör arról a zárt, bomlásra ítélt, elátkozott helyről, ahol eddig éltek, és nekivágnak az ismeretlennek. Barátságuk már az út elején próbatétel elé kerül...

mome_10_madarak_2015_essemble_04.jpg

Mese
Bertóti Attila, 2014, digitális rajzanimáció, 07' 00"
Rajzfilm Lenocskáról, Vanykáról, a királyról, a királynőről, a rablóról, az őrökről, a lóról, a kovácsról, a tűzoltóparancsnokról meg a feleségéről Danyiil Harmsz írása nyomán.

mome_11_mese_2014_bertoti_attila_04.jpg

 

GEIDAI Animation Fresh

Válogatás a Tokyo University of the Arts (GEIDAI) animáció tanszékén készült legújabb diplomafilmekből. Az alkotások az animációs technikák és stílusok széles körét ölelik fel, a stop motion technikától, a rajzanimáción és a kevert technikán keresztül, a kísérleti munkákig és a legmodernebb számítógépes animációig.

A több mint 120 évvel ezelőtt alapított Tokyo University of the Arts (Tokiói Művészeti Egyetem – GEIDAI) volt az első állami egyetem Japánban. A 2005-ben létrehozott Graduate School of Film and New Media (Film és Új Média Iskola) keretén belül 2008-ban alapították az animáció tanszéket, melyet az animációs filmkészítőként is jól ismert Ito Yuichi professzor vezet. A kezdetektől fogva a tanszékről sorra kerülnek ki a kortárs japán animáció legfrissebb, legizgalmasabb alkotásai; 2010-ben a zágrábi Animafesten (Zagreb World Animation Festival) a világ legjobb animációs iskolájának választották.

A filmeket japánul, angol felirattal vagy szinkronnal vetítik.

Way Back to the Sea
IWASE Kaori, 2014, rajzanimáció, 09' 28"
A harcsa már nem tud visszatérni a tengerbe. Megrekedt a folyóparton, ahol csendesen éldegél egy kis harcsával egy kis csónakban, ami tele van az otthonukról őrzött emlékeikkel.

geidai1_a01_waybacktothe_sea_kaoriiwase.jpg

I'm Here
NAKAUCHI Yukie, 2015, rajzanimáció, 06' 00"
Nem tudja merre menjen, de mégis mennie kell. El kell érnie a célját. Folyamatosan változik, a szíve és az elméje csak úgy zakatol, örvénylik, rohan a cél irányába, míg végül meg nem találja azt.

geidai1_a02_imhere_yukienakauchi.jpg

Wild Boys Advance
koya, 2015, rajzanimáció, 05' 13"
Eltorzult energiákkal teli férfiak játéka.

geidai1_a03_wildboysadvance_koya.jpg

See Ya Mr. Banno!
YUKI Yôko, 2014, rajzanimáció és papírkivágás, 04' 23"
Professzor Banno egy nap váratlanul kopaszra borotvált fejjel, haj nélkül jelenik meg az osztálya előtt. A diákok gúnyt űznek belőle, nevetnek a kopaszságán. Másnap Professzor Banno elrepül egy hőlégballonnal, s utána senki sem tud róla többé.

Trailer - 黄色い気球とばんの先生 (See ya Mr.Banno!) Yoko YUKI from yoko yuki on Vimeo.

A Place to Name
SAKAGAMI Ataru, 2015, pixilláció, 04' 31"
Itt éltek régen a nagyszüleim, a szüleim és én is. Habár már nincsenek emlékeim, érzéseim erről a helyről, mégis létezik és továbbra is léteznie kell.

geidai1_a05_aplacetoname_atarusakagami.jpg

Crazy Little Thing
ONO Hana, 2014, 11' 00"
Ketten, egyedül otthon. Egyedül az édesapja holttestével. Emlékek, képzelet, valóság mind elsüllyed a sárban. Mindenki egyedül van. Mindenki magányos.

Trailer - 澱みの騒ぎ (Crazy Little Thing) Onohana from Onohana on Vimeo.

Pamon
TÔMA Kazushige, 2014, bábanimáció, 09' 45"
A PAMONOK mágikus és rejtélyes teremtmények, akik képesek úgy mozgatni a hajukat, ahogyan csak akarják és a mellszőrzetükkel kommunikálnak. Ez a mese bepillantást enged a PAMONOK egy átlagos napjába.

geidai1_a07_pamon_kazushigetoma.jpg

Flower Bud
NAKANO Saki, 2014, rajzanimáció, 05' 52"
A bizonytalanság, küzdelem és az öröm pillanatában válni felnőtté. Altatódalok és énekek közt dúdolok magamnak. Egy ember és köztem: könnyed vibrálás egyetlen pillanatra, s már el is múlt. Sose felejtsd el…

geidai1_a08_flowerbud_sakinakano.jpg

Scutes on my Mind
ISHITANI Megumi, 2015, rajzanimáció, 08' 58"
A legszebb fény csillant elméjének eldugott szegletén, mikor elkezdte előásni emlékeit. Milyen lehetett a múzeum igazgatója, akivel eltűnésekor találkozott?

geidai1_a09_scutesonmymind_megumiishitani.jpg

Moonlit Night and Opal
ShiShi YAMAZAKI, 2015, rotoszkópos technika, 03' 21"
Félálomban, csukott szemmel a lelkem átrepül időn és téren és az összes létformává változom. A világegyetemmé válok, az pedig én leszek, míg álomba nem merülök… Ezzel a dallal kell hálát adni a szív és a lélek létezésért minden ébredésnél.

geidai1_a10_moonlightandopal_shishiyamazaki.jpg

My Milk Cup Cow
ZHU Yantong, 2014, rajzanimáció, 11' 08"
A 4 éves Nunu hitt az apukájának, aki szerint egy tehén ül a tejesbögréje fenekén. Gyorsan meg is itta az összes tejet, de a tehén nem volt sehol. Nunu idővel már nem hitt az apukájának, pedig ő továbbra is szívesen füllentett neki.

My Milk Cup Cow_Trailer from ZHU Yantong on Vimeo.

 

ASF (Animation Sans Frontiéres) válogatás

Európa négy nagynevű animációs műhelyének összefogása nyomán 2008-ban indult útjára az ASF (animáció határok nélkül) oktatási program. A négy partnerintézmény, a párizsi Gobelins, a német Filmakademie Badem–Württemberg, a dán The Animaton Workshop és a MOME együttműködésében működő animációs produkciós műhelymunka célja, hogy segítse a fiatal animációs alkotók pályakezdését. A négy iskola eltérő profillal működik, de mindegyikük vezető szerepet játszik saját országa animációs képzésében. Az ASF válogatás e három partnerünk legújabb diplomamunkáiba kínál betekintést.

A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vagy szinkronnal vetítik.

Fibers
Nynne Steen Mors (The Animation Workshop), 2014, 3D animáció, 03' 50"
Kísérleti animációs film a modern ember szellemi békéjéről. A film a témát a modern tánc, VFX és effektek alkalmazásával vizsgálja. Egy férfi küzd a belső káosza ellen, próbálja kontrollálni, azonban a káosz lassan eluralkodik rajta és a földre kényszeríti. Folytatja a harcot, vagy feladja?

Fibers from The Animation Workshop on Vimeo.

Tsunami
Sofie Kampmark (The Animation Workshop), 2015, 3D animáció, 06' 56"
A cunami után egy japán férfi felfedezi a mágikus Tengerlelket, és ráébred arra, hogy szembe kell néznie a valósággal, a veszteségeivel.

tsunami.jpg

Roommate Wanted
Laerke Kromann (The Animation Workshop), 2015, 07' 13"

Roommate Wanted - Dead or Alive from The Animation Workshop on Vimeo.

Vagabond
Pedro Iyo Carvalho (The Animation Workshop), 2015, 07' 08"
Kutyája elrablóját a könyörtelenül mozgó városban követve a melegszívű csavargó, Dio felfedezi a társadalom árnyoldalait.

Vagabond from The Animation Workshop on Vimeo.

A Hedgehog's Visit
Kariem Saleh (Filmakademie), 2013, 05' 30"

A Hedgehog's Visit from Cartoon Brew on Vimeo.

Rollin' Wild Season II.
Kyra Buschor, Constantin Paplow (Filmakademie), 2014, 3D animáció, 02' 35"
Egy alternatív világ ahol a gömbölyded karakterek válnak a komikum forrásává.

rollin_wild.jpg

Globosome
Sascha Geddert (Filmakademie), 2013, 3D animáció, 05' 31"
A világegyetem végtelenjében létezik egy kis kődarab, amelyet különös életformák népesítenek be: apró sötét pöttyök, melyek gyorsan szaporodnak és az intelligencia jeleit mutatják. A "Globosome" ezen teremtmények felemelkedését és bukását meséli el.

Globosome FMX Trailer from Sascha Geddert on Vimeo.

Edgard
Eve CECCARELLI, Maud GIRARD, Mathieu GOURIOU, Léo SCHWEITZER, Raphaëlle STOLZ (Gobelins), 2014, számítógépes rajzanimáció, 03' 10"
Az emberekkel való kapcsolatain keresztül Edgar igazi valójukban látja őket. Miközben ő képes együttélni ezen képességével, családtagjai számára ez nem olyan egyszerű.

EDGARD from GOBELINS pro on Vimeo.

Mortal Breakup Inferno
Paula ASSADOURIAN, Marlène BEAUBE, Débora CRUCHON, Maxime DELALANDE, Thibaud GAYRAL, Batiste PERRON (Gobelins), 2014, számítógépes rajzanimáció, 03' 30"
Egy haragos barátnő pokoli vadászata a férfira, aki összetörte a szívét.

MORTAL BREAKUP INFERNO from GOBELINS pro on Vimeo.

Nebula
Camille ANDRE, Marion BULOT, Clément DORANLO, Myriam FOURATI, Jonghyun JUNGBOIX, Alexis KERJOSSE, Sarah SIMON (Gobelins), 2014, 3D animáció, 03' 20"
Egy kislány rejtélyes találkozása a hegyek között, az erődben.

NEBULA from GOBELINS pro on Vimeo.

Un Certain Regard
Simon MASSE, Semiramis MAMATA, Anne COURTIN,Rayane RAJI (Gobelins), 2014, számítógépes rajzanimáció, 03' 42"
Három furcsa figura barangolása egy fantasztikus, szürreális világban.

UN CERTAIN REGARD from GOBELINS pro on Vimeo.

Wand's Wander
Nadezhda GORLOVA (Gobelins), 2014, számítógépes rajzanimáció, 03' 45"
A fiatal varázsló megismeri hatalmát kezében egy robbanó varázspálcával.

8,9
Pedro VERGANI (Gobelins), 2014, 3D animáció, akvarell, 03' 12"
Egy hatalmas földrengés után ébredve egy férfi a romok alá temetve, törmelékek között találja magát. Amikor éppen feladná, szembesül vele, hogy nincs egyedül, valaki más is van ott. Ezután együtt próbálják túlélni ezt a reménytelen helyzetet.

Duo
Janis AUSSEL, Elsa BOYER, Marie-Pierre DEMESSANT, Dorian LEE, Laurent MOING, Guitty MOJABI, Aron BOTHMAN (Gobelins), 2014, vegyes technika, 03' 30"
Két akrobata utolsó színpadra lépése - teljes harmónia rivaldafényben még ha a háttérben már szét is esett a kettősük.

DUO from GOBELINS pro on Vimeo.

 

GEIDAI Animation Best of

Válogatás a Tokyo University of the Arts (GEIDAI) animáció tanszékén készült diplomafilmekből. A vetítési blokkot a tanszéket vezető Ito Yuichi professzor három alkotása zárja.

A több mint 120 évvel ezelőtt alapított Tokyo University of the Arts (Tokiói Művészeti Egyetem – GEIDAI) volt az első állami egyetem Japánban. A 2005-ben létrehozott Graduate School of Film and New Media (Film és Új Média Iskola) keretén belül 2008-ban alapították az animáció tanszéket. A kezdetektől fogva a tanszékről sorra kerülnek ki a kortárs japán animáció legfrissebb, legizgalmasabb alkotásai; 2010-ben a zágrábi Animafesten (Zagreb World Animation Festival) a világ legjobb animációs iskolájának választották.

A filmeket japánul, angol felirattal vagy szinkronnal vetítik.

A Gum Boy
OKUDA Masaki, 2010, rajzanimáció, 03' 48"
Az osztályban senki sem szereti az állandóan rágózó Kuchao-t. Mikor a többiek léggömböket engednek szélnek az udvaron, Ő nem ereszti el a sajátját. Suli után, úton hazafelé a fantáziája játszik vele: ahogy egyre csak rágja a rágóját a léggömb különböző arcokká, formákká változik előtte. A képzeletét semmi sem állíthatja meg. Aztán feltűnik egy madár...

Kuchao/A GUM BOY from Masaki Okuda on Vimeo.

The Sakuramoto Broom Workshop
TSUGEHATA Aya, 2012, bábanimáció, 09' 16"
Egy japán kisvárosban élő idős házaspár virágokat nevel, ebből tartják fent magukat. Nagyon régóta élnek és dolgoznak már együtt. Ám mostanában a férj betegség tüneteit véli felfedezni kedvesén, amik már a munkájában is akadályozzák.

geidai2_b02_thesakuramotobroomworkshop_ayatsugehata.jpg

Recruit Rhapsody
YOSHIDA Maho, 2012, rajzanimáció, 07' 27"
Hősünk egyetemi hallgatóként éli mindennapjait. Semmi jelentős dolog nem történik vele. Azonban felfigyel rá, hogy a barátai körül mostanában megváltoztak a dolgok. Megtudta, hogy az “állás-vadászat“ miatt lettek ennyire mások. Anélkül, hogy tudná, hogy mi is az pontosan, már bele is került a japán álláskeresés végtelen örvényébe.

The Woman Who Stole Fingers
SHIROKI Saori, 2010, üvegfestés, 04' 15"
Egy nap, ahogy egy kisfiú elengedi anyukája kezét, az ujjai a markában maradnak. Az ujjak lárvákká változnak és életre kelnek. Házuk mélyen őrzi ezeket a titkokat mások elől. Hogyan nőhetne fel ez az ujjaitól megfosztott gyermek?

geidai2_b04_thewomanwhostolefingers_saorishiroki.jpg

It's Time For Supper
MURAMOTO Saki, 2013, rajzanimáció, 08' 28"
Az iskola az ötórai csengetéssel ér véget, ideje hazaindulni! Az esti vacsoráig azonban még van egy kis idő.

夜ごはんの時刻 / It's time for supper. from Saki Muramoto on Vimeo.

Maze King
KIM Hakhyun, 2013, rajzanimáció, 07' 01"
"Nem maradhatunk itt tovább. Holnap reggel indulnunk kell." Egy bohóc győzködi a vidámpark lakóit-egy lányt, egy meleg srácot, egy katonát és egy kutyát, hogy üljenek fel egy utolsó körre a körhintára.

MAZE KING (english sub) from Hakhyun Kim on Vimeo.

Part Blue
SONG YungSung, 2010, rajzanimáció, 04' 16"
Megszületik a kék. Fejlődnik kezd, messzi magasságok felé nyúlik. Zöld lesz belőle majd sárga, amitől minden ingatag. Feltűnik egy piros kör, hogy egyensúlyt teremtsen a kék és a sárga között. E három szín egyesül, s végtelen, határokon átívelő fehér körré válik. Majd kezdődik minden elölről.

PART BLUE from YOUNG on Vimeo.

In a Pig's Eye
WADA Atsushi, 2010, rajzanimáció, 10' 10"
Egy hatalmas disznó fekszik a ház előtt, ahol egy férfi él a családjával. Mindannyian észreveszik a másikat, de egyikük sem érti, hogyan képes a másik ugyanerre. Az anya sem érti meg az apát.

trailer | In a Pig's Eye | わからないブタ from CaRTe bLaNChe on Vimeo.

Kimi Wa Tomodachi (PV)
ITÔ Yûichi, 2014, bábanimáció, 05' 00"
A japán énekes és dalszövegíró, Hirai Ken slágeréről készült videoklip. A dal témája a bartság: egy fiú és egy sárkány barátságának története báb animációval bemutatva.

geidai2_b09_kimiwatomodachi_01.jpg

Doron Coron
ITÔ Yûichi, 2012, bábanimáció, 03' 00"
Egy nap, egy apró sárdarabka életre kel. Elhagyja a várost, s a négy évszakot átívelő útján számtalan különös teremtménnyel találkozik. Végül visszatér oda, ahonnan indult: a földbe. Animációs rövidfilm a TVK (Television Kanagawa) 40. évfordulójára, "Föld és a Gyerekek Holnap" témakörben. 2012 április 1.-óta minden reggel vetítik.

geidai2_b10_doroncoron_01.jpg

Harbor Tale
ITÔ Yûichi, 2011, bábanimáció, 18' 05"
Egy kikötőváros utcasarki öreg téglaépület már több mint száz éve figyeli a város lakóit, életük alakulását. Egy picike vörös téglája az épületnek azon töri a fejét, hogy milyen is lehet az élet az utcán túl. Egy nap, elhatározza, hogy kilép az épületből, és megtudja, hogy mi minden vár még rá! Útja során felfedezi a világot. A film egyedi technológiája a "Neo Craft Animáció", gyönyörű ötvözete a tradicionális stop motion-nak és a digitális technológiának. 5 év alatt készült el.

geidai2_b11_harbortale_02.jpg

Forrás: kiskakas.hu

süti beállítások módosítása