Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Egy öregúr kalandjai az emlékek vizén

2020. július 08. - Herczeg Zsófi

Júliusban tíz szuper MOME Anim film kerül fel végleg a netre, melyek ifjúkori tapasztalatokat és öregkori emlékeket dolgoznak fel, szólnak a magányról, a féltékenységről, a boldogságkeresésről, transzgenerációs problémákról, vagy éppen teljesen elrugaszkodnak a valóságtól és egy kísérteties bérházba vagy az űrbe röpítenek minket. Másodikként Kántor Péter Ujj a ravaszon című diplomafilmjét láthatjuk.

Kántor Péter 2015-ben diplomázott a MOME Anim mesterszakán Ujj a ravaszon című kisfilmjével, melynek főszereplője egy öregúr, aki szkafandert ölt, hogy alámerüljön a közeli vizekben. Vízalatti kutatása során olyan emléket idéz fel magában, amely bemutat egy fontos momentumot fiatalkori éveiből: társával egy veszélyes bűnözőt üldöz a vízen, aki aztán a vártnál nagyobb problémát okoz társával való kapcsolatában. Az összefonódó fekete-fehér látványvilágú múlt és színes jelen fokozatosan bontja ki az öreg búvár merülésének valódi célját, kalandokkal teli fiatalságát és melankolikus öregkorát. 

kantor_peter_x_ujj_a_ravaszon.png

Kántor Péter: Ujj a ravaszon

A filmet Kántor Péter írta és rendezte, vágója Czakó Judit volt, a zenét pedig Buttinger Gergely szerezte. Péter a diploma óta főleg szabadúszó storyboard és layout artistként dolgozik, de részt vett Kovács Eszter és Simon Balázs Umbrella stúdióban készült Kvagga című sci-fijében art directorként és háttérfestőként. Számos videóklip 2D háttérgrafikáját készítette (például Leon Lour és Leifur James zenészeknek), emellett reklámfilmek storyboard, shooting board és egyéb illusztrációk rajzolásával foglalkozik.

Forrás: MOME

süti beállítások módosítása