Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Magyar animációs rendező a legígéretesebb kreatívok között

2019. szeptember 19. - Herczeg Zsófi

Simon Balázs reklám- és videoklip rendező is szerepel a The One Club legjobb 30 év alatti kreatívjait összegyűjtő listáján.

A The One Club egy nonprofit, a kreatív szakma legjobbjait díjazó szervezet, amely Young Guns néven rendezi meg minden évben a fiatal tehetségekre fókuszáló versenyét. A Young Guns-ra idén összesen 500 nevezés érkezett, ebből választott ki a 61 fős zsűri egy szűkített, 81 alkotóból álló listát. Az animációs kategóriába 14 művészt választottak, köztük Simon Balázst. 

simon_balazs.jpg

Simon Balázs

Simon Balázs a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció szakán végzett 2014-ben, tanulmányai alatt készítette Kötelék című vizsgafilmjét, mely számos fesztiválon szerepelt. 2014-ben jelent meg a Nils Frahm Re című számához készült videóklipje, mely a Montreal Music Video Awards fesztiválon elnyerte a legjobb animációnak és a feltörekvő tehetségnek járó díjat, valamint beválasztották a UK Music Video Awards legjobb 6 alkotása közé a Best Animation in a Video kategóriában. 2019-ben a Leifur James Wurlitzer című dalához rendezett klipje harmadik helyezett lett a Berlin Music Video Awards legjobb experimentális alkotásai között. Balázs sokáig az Umbrella stúdiónál rendezett reklámokat, a METU-n óraadóként tartott előadásokat 3D animáció témában, 2016-ban támogatást nyert a Kvagga című sci-fi rövidfilmre, melyet Kovács Eszterrel közösen készített, jelenleg pedig szabadúszóként dolgozik.

A Young Guns kategóriáinak győzteseit a november 20-ai, New York-i gálán jelentik be. A győztesek egyéves tagságot kapnak a The One Clubba, emellett a Young Guns szponzorai (Shutterstock, Hey, Levine/Leavitt, BBDO, Media Monks, Publicis Health, OUTFRONT, Workbook) által nyújtott megbízások is lendíthetnek karrierjükön.

 Forrás: Kreatív

süti beállítások módosítása