Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Képregényes rezidenciaprogram nőknek

2024. március 20. - dotandline

Képregényeket, zin-eket, webes képregényeket, mangákat vagy illusztrációkat készítesz? Szerinted a képregény hasznos ahhoz, hogy felfedezzük a nők erejét és meséljünk a nőkről? Elégedetlen vagy azzal, ahogyan a nőket ábrázolják a mainstream képregényekben és a popkultúra termékeiben, különösen Dél-Kelet-Európában? Hozzájárulnál a kép megváltoztatásához? Használnád a képregényt a patriarchátus, a nemek közötti egyenlőtlenségek és a társadalmi egyenlőtlenség egyéb kapcsolódó formáinak megváltoztatására? Szeretnél utazni és találkozni hasonló gondolkodású művészekkel?

A Women Power in Comics (WOM&COM) Horvátországból, Görögországból, Magyarországról, Montenegróból, Szerbiából és Szlovéniából hoz össze partnereket azzal a céllal, hogy erősítse a női művészeket, és elősegítse láthatóságukat és képviseletüket. A projekt emellett felhívja a figyelmet a képregényben megjelenő nők ábrázolására is.

magyar_delegacio_novi_sad.jpg

Az első WOMCOM képregénykonferencia magyar delegációja: Benczédi Anna, Gregor Lilla, Marjai Petra,
Szép Eszter, Lamm Lenke, Érsek Laura, Ladjánszki Márta, Hegedűs Márton

A WOMCOM arra invitál, hogy rövid képregényeket készíts a rezidens programjaik során, visszajelzést kérhetsz a mentoroktól, kiállításokon lásd viszont a munkádat, és csatlakozz egy kreatív regionális hálózathoz.

A WOMCOM a nőiség megélésének élményét támogatja rövid képregények készítésével bármely terület, bármilyen műfaj és forma kapcsán. Nyitottak a fikciós és nem fikciós képregényekre. A képregények a kéthetes rezidenciák alatt készülnek el, kiállításra kerülnek, nyomtatott antológiába rendezzük őket, valamint online is megjelennek a WOMCOM digitális platformján.

A 2023-as, Újvidéken (Szerbia) és Budapesten tartott rezidenciaprogram sikerét követően a WOMCOM 2024-ben is megrendezi művészeti programját: május 29. és június 12. között Podgoricában (Montenegró), szeptember 8. és 22. között pedig Zágrábban (Horvátország). A kéthetes rezidencia során készült képregényeket kiállítják, kiadják nyomtatott antológiában, és a WOMCOM digitális platformján is megjelennek.

Jelentkezési határidő: 2024. április 7.

A részletes felhívás itt olvasható.

Forrás: WOMCOM

süti beállítások módosítása