Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Kiadják Amerikában a felújított Macskafogót Blu-rayen

2023. október 20. - dotandline

2020-ban adta ki a Filmarchívum a felújított Macskafogót DVD-n, méghozzá díszdobozos, kétlemezes kiadásban, Ternovszky Béla rövidfilmjeivel és egyéb extrákkal. Most Amerikában is kiadják Ternovszky kultfilmjét, ráadásul Blu-ray változatban, még több extrával, a díszdobozos verzióból pedig csupán 2000 darab elérhető.

cat_city_bd.jpg

Az amerikai kiadó a Deaf Crocodile, az extrák közt pedig a rendező három kisfilmje (Modern edzésmódszerek, Tartsunk kutyát, Mindennek van határa) mellett többek közt friss videóinterjúkat találunk Ternovszky Bélával és Ráduly Györggyel, a Nemzeti Filmintézet-Filmarchívum igazgatójával a magyar animációról és a Macskafogó népszerűségéről, valamint Szalay Péter két félórás videóesszéjét: a Megelőzte a maga korát a film alkotói geneziséről és jelentőségéről szól a magyar animációban, a Jókedvünkben készítettük című videóban pedig Ternovszky Béla a Pannónia Stúdióban töltött alkotói pályafutásáról és leghíresebb filmjének készítéséről beszél, ritka filmfelvételekkel, fotókkal és animációs vázlatokkal illusztrálva. 

A lemezen található még egy videóesszé Walter Chawtól, a Film Freak Central kritikusától, valamint Samm Deighan filmtörténész audiokommentárjával is nézhetjük a filmet. Az amerikai Blu-ray kiadáshoz egy új trailert is bemutattak.

Az amerikai kiadás A régiókódú, vagyis régiófüggetlen lejátszó kell hozzá, ha itthonról megrendelnénk. Azért reménykedünk egy magyar kiadásban is, de ha valaki szeretné a polcán tudni ezt a szép kiadványt, a Vinegar Syndrome oldaláról megrendelheti most akciósan 10.269 forintért.

Forrás: IGN, Vinegar Syndrome

süti beállítások módosítása