Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Zenéjéért díjazták Annecy-ban Buda Flóra filmjét

2023. június 16. - dotandline

Június 11. és 17. között rendezik meg az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, melynek a hivatalos díjátadója csak holnap lesz, a különdíjakat azonban ma adták át. A 9 díjazott között van Buda Flóra Anna Arany Pálma-díjas filmje, a 27, mely a legjobb eredeti filmzene díját kapta. A film zeneszerzője Mákó Mári és Mákó Rozi.

A francia-magyar koprodukcióban készült, 11 perces animáció főhőse a 27 éves Alíz, aki még a szüleinél él. Születésnapján egy átmulatott éjszaka során tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot.

buda_flora_anna_27_still_06.jpg

Buda Flóra Anna: 27

27 francia Miyu és a magyar Boddah gyártásában készült, producere Emmanuel-Alain Raynal és Pierre Baussaron, valamint Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin. A hangdizájnt Lukács Péter Benjámin és Zányi Tamás készítette, a zenét Mákó Mári és Mákó Rozi szerezte. A filmben magyar dialógusokat hallunk, a szereplőknek olyan színészek kölcsönzik a hangjukat, mint Stork Natasa, Farkas Franciska, Szabó Simon, Fekete Ádám, Enyedi Éva és Kaszás Márk.

A projektet Flóra a viborgi Open Workshop keretében fejlesztette, 2020-ban elnyerte az annecy-i fesztivál MIFA pitchfórumának Ciclic-díját, melynek keretében 2021 végén hat hónapig fejlesztette filmtervét Franciaországban, ráadásul a díjjal 35.000 eurós pénzjutalom is járt. A 27 világpremierje a Cannes-i Filmfesztiválon volt, ahol egyből elnyerte a rövidfilmes Arany Pálmát. A magyar közönség a XI. Friss Húson láthatta, ahol megkapta a legjobb magyar animációnak járó díjat. A 27-et legközelebb a június 21. és 25. közötti Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon vetítik.

süti beállítások módosítása