Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Több mint 30 METU animációt nézhetünk vasárnapig a neten

2023. március 07. - dotandline

A METUSCOPE-on tíz napig ingyen, online nézhetjük a Budapesti Metropolitan Egyetem végzett hallgatónak több mint ötven élőszereplős és animációs filmjét. Az animáció és mozgókép szakok hallgatói által készített legjobb munkákat az egyetem oktatói – többek közt Enyedi Ildikó, Pacskovszky József és Gauder Áron – ajánlják a nézőknek.

METUSCOPE néven online filmszemlét hív életre a Budapesti Metropolitan Egyetem, ahol március 3. és 12. között bárki ingyen tekintheti meg a hallgatók legjobb filmes alkotásait. Az izgalmas, elgondolkodtató és szórakoztató animációs és élőszereplős kisfilmek között nemzetközi díjnyertes alkotásokat is láthatunk, amelyek sikerrel szerepeltek többek közt a cannes-i filmfesztiválon, a Mediawave-en, az Euroshortson, a krakkói és a szarajevói filmfesztiválon, a miskolci Cinefesten, a Verzió emberi jogi filmfesztiválon, illetve a Friss Hús és a BUSHO rövidfilmfesztiválokon.

metuscope.jpg

A kisebbik rossz, Szökési sebesség, Inkognitó, Ketten

Az izgalmas és húsba vágóan aktuális filmek műfaji és tematikus értelemben is rendkívül sokrétű alkotások a krimitől a sci-fin és a vígjátékon keresztül a drámáig. A METU honlapján egy ingyenes regisztráció után több mint 30 animációs rövidfilmet nézhetünk meg: megismerhetjük a 80-as években taxisként dolgozó Betti történetét, animációs formában láthatjuk Hazai Attila novelláit, félelmek és szorongások közt bolyonghatunk, magányos főhősökkel kereshetjük a kapcsolódási pontokat a világgal és önmagunkkal, és nézhetünk álmok alapján készült kisfilmeket, valamint Petri György versadaptációkat is.

A filmek megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni. Az animációk mellett 20 élőszereplős kisfilm is látható. A METUSCOPE március 3. és 12. között tart, vagyis vasárnap estig nézhetjük a Budapesti Metropolitan Egyetem legjobb alkotásait az utóbbi évekből.

Forrás: METU

süti beállítások módosítása