Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A magyar animáció nagy öregjei tartanak mesterkurzust a MOME-n

2023. március 01. - dotandline

A tavaszi félévben három, nemzetközileg elismert filmes szakembert hívott meg a MOME Animáció tanszéke: Mikulás Ferenc a Kecskemétfilm producere, Szilágyi Varga Zoltán erdélyi magyar animációs filmrendező és Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője lesz a vendég.

A mesterkurzus-sorozat első előadója Mikulás Ferenc, Balázs Béla-díjjal, Magyar Örökség-díjjal és Prima Primissima díjjal kitüntetett producer, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) igazgatója. Több, mint 50 éves stúdióvezetői és produceri tevékenységének köszönhetően olyan közismert alkotásokkal gazdagodott a hazai és nemzetközi animációs szcéna, mint a 2020-ban Hungarikumnak nyilvánított, 100 epizódot megért Magyar népmesék sorozat, a Vízipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról vagy a Leo és Fred.

A vetítéssel egybekötött esemény során az érdeklődők megismerhetik Mikulás Ferenc életútját, a korai évektől a Kecskemétfilm vezetői megbízásán át, a stúdióban gyártott Oscar-díj-jelölést kapott nemzetközi produkciókig, valamint a 2022 októberében bemutatott, Jankovics Marcell rendezésében készült Toldi-sorozat animálásáig. 

mome-anim-mesterkurzus-sorozat.jpg

Mikulás Ferenc, Szilágyi Varga Zoltán, Ternovszky Béla

Mesterkurzus Mikulás Ferenccel

Időpont: 2023. március 8. (szerda) 17 óra
Helyszín: MOME Auditórium (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (csak személyes jelenlét, az esemény nem lesz streamelve). Regisztrálni ezen a linken lehet. 

Facebook-esemény itt.

Az esemény szakmai vezetői, moderátorai Dr. Kollarik Tamás PhD egyetemi oktató, producer és Gorka-Focht Máté doktorandusz, oktató. A mesterkurzus-sorozat a MOME Anim szervezésében megvalósuló, Dr. Kollarik Tamás által kezdeményezett folytatásos esemény-sorozat.

A sorozat további előadásai:

  • Szilágyi Varga Zoltán, Balázs Béla díjas erdélyi magyar grafikusművész, rajzfilmrendező
    Időpont: 2023. április 12. (szerda) 17 óra
    Helyszín: MOME Auditórium (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)

  • Ternovszky Béla, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész
    Időpont: 2023. május 3. (szerda) 17 óra
    Helyszín: MOME Auditórium (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)

Forrás: MOME

süti beállítások módosítása