Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Tavaszváró animációs programok a BABtérben

2023. február 27. - dotandline

Márciusban négy különböző filmprogrammal és animációs játszóházzal készül a BABtér és a Primanima az egész családnak.

Különleges vetítések várják március 5-én (vasárnap) és március 15-én (szerdán) a családokat a budaörsi BABtérben, ahol klasszikus és kortárs magyar animációs mesefilmek fognak életre kelni a vásznon. A filmszekciókat különböző korosztályoknak ajánlják. Kedvcsinálónak annyit elárultak a szervezők, hogy lesz Ló a házban, és vetíteni fogják a decemberben elhunyt, magyar származású grafikusművész, Bányai István Hamm című rövidfilmjét is.

A filmalkotások a Nemzeti Filmintézet, a Kecskemétfilm, a MOME és az FP Films gazdag archívumaiból érkeznek. Olyan filmek is találhatók a programban, melyeket eddig nem voltak láthatók, és a legkisebb és a legnagyobb látogatók képzeletét is elvarázsolják.

bertoti_attila_mese.jpg

Bertóti Attila: Mese 

Az egy órás vetítési programok előtt vagy után a gyerekek kipróbálhatják az animációs filmkészítést is – színes papírkivágással, bábokkal, tárgyakkal, legókkal – a Primanima Animációs Játszóházában, és megeleveníthetik saját figuráikat. És hogy egy tévhitet is eloszlassanak: a közös élményhez nem kell tudni rajzolni!

Sokan az animációt kizárólag a rajzfilmekkel azonosítják, ám ugyanúgy létre lehet hozni különleges, mozgó alkotásokat gyurmával, bábokkal, a legkülönfélébb tárgyakkal és a természetben előforduló anyagokkal is. A tapasztalt animátorok és művészpedagógusok segítségével a gyerekek ismerkedhetnek a modern technikákkal, de olyan hagyományos technikákkal is találkoznak, mint a pörgetős füzet, az életkerék (zoetróp), vagy a papírkivágásos- és a tárgyanimáció.

A moziélmény és a játszóházi alkotás során a gyerekek láthatják az animációs filmkészítés titkait, és megtanulhatják, miért nevezzük ezt a csodát mozgóképnek.

Időpontok:

  • március 5. vasárnap
  • március 15. szerda

Helyszín: BABtér (2040 Budaörs, Templom tér 12.)

Kedvezményes jegyár: 1000 ft/ fő, 3 év alatti gyerekeknek ingyenes

A vetítésekre ezen a linken lehet regisztrálni

Forrás: BABtér

süti beállítások módosítása