Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Megalakult a Magyar Animációs Alkotók Egyesülete

2023. február 16. - dotandline

2023. január 20-án megalakult a Magyar Animációs Alkotók Egyesülete (AA1), melynek célja, hogy rendszeres előadásokkal, találkozókkal építsék a magyar animációs közösséget és jobb lehetőséget teremtsenek a hazai animációs szakmának.

Az AA1 elnöke Vácz Péter, az elnökség további tagjai Kreif Zsuzsanna, Pálfi Szabolcs, Rádóczy Zsuzsanna és Szakály Réka Anna. Az egyesületi taggá válás minden magyar animációs alkotó számára nyitott. A jelentkezési űrlap itt tölthető ki. A tagdíj évente 2x10.000 forint, illetve aktív egyetemi hallgatóknak évi egyszeri 5.000 forint.

Az egyesület céljai szerint egy-két havonta tagsági találkozókat szerveznek, teret adva az egyéni és a magyar animációs alkotókat érintő szakmai problémák és előre mutató ötletek átbeszélésére, döntések meghozatalára.

Havi szintű szakmai előadásokat és fórumokat tartanak, kapcsolódási felületet és tanulási lehetőségeket teremtenek. A kollektív animációs tudás és az egyéni tapasztalatok megosztásával az animációs közösség növekedésének szeretnének kedvezni. Lesznek masterclassok, filmterv és alkotói folyamatok, valamint stúdiók bemutatkozása, technikai és technológiai kurzusok. A programok megvalósulásáért támogatásokra fognak pályázni.

aa1.jpg

Az AA1 alapítása január 20-án (Forrás: AA1)

Létrehozzák az egyesületi weboldal első változatát, amelyen feltüntetik a tagokat, azok portfólióját, szakmai profilját és emellett a főbb céljaikat, fontosabb híreket. A későbbiekben bővítenék a tartalmakat a dokumentált előadásokkal, hírekkel, praktikus szakmai tapasztalatok megosztásával.

Az AA1 törekedni fog arra, hogy az NFI pályázati rendszerével felvegye a kapcsolatot és elindítsanak egy kommunikációs folyamatot, hogy az alkotók jobban értsék a rendszert és közösen megvitathassák annak jobbá tételére összegyűjtött szakmai javaslataikat.

Az egyesület szintén törekedni fog a tagok jogi, szakmai képviseletére az ide kapcsolódó problémák összegyűjtésével, megvitatásával. Ezeket a témákat a találkozókon megjelenő tagok tudják formálni az tapasztalataik, igényeik megosztásával.

Az egyesület első előadását az Airplan animációs stúdió tartja február 23-án a Madhouse-ban. Facebook-esemény itt.

airplan_x_aa1.jpg

Az Airplan animációs stúdió 2014 óta készít videoklipeket, főcímeket, reklámokat és kreatív tartalmakat nemzetközi piacra. A munkák és werk anyagok mellett a beszélgetés során szó lesz a stúdió létrejöttéről, a csapatdinamikáról, az alkamazott műfaj sajátosságairól és a produceri, rendezői, látványtervezői és animátori munkafolyamatokról. Az este előadója Ertsey Donát kreatív producer, a moderátor Vácz Péter lesz.

KÖVESD AZ AA1 FACEBOOK OLDALÁT!

Forrás: AA1

süti beállítások módosítása