Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Tehetséggondozó programot indít a Primanima

2022. augusztus 30. - dotandline

Animációs, képzőművész és filmes hallgatók, illetve 35 év alatti alkotók számára hirdet gyakorlati workshopot és forgatókönyv-fejlesztő programot a budaörsi Primanima.

A Primanima Jumpstart egy tehetséggondozó kezdeményezés, amely „kettő az egyben” lehetőséget nyújt: egy gyakorlati workshopon és egy forgatókönyv-fejlesztő programban való részvételre, amely már a 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál előtt elkezdődik, és utána is folytatódik egész évben online megbeszélések formájában. Az egyedülálló műhelymunkában 12 kiválasztott tehetségnek van lehetősége részt venni, akik a gyakorlati munka után egy dramaturg segítségével dolgozhatnak filmtervük forgatókönyvén.

A program célja, hogy fiatal, felfedezetlen tehetségeket találjanak a V4 országok régiójában, akik emiatt prioritással rendelkeznek majd a kiválasztási folyamatban. Bátorítják mindazokat, akik éppen csak belekóstoltak az animációs filmkészítés világába, és emellett azokat is, akik készek alkalmazni az új animációs technikákat, és fejleszteni szeretnék forgatókönyvírói képességeket.

primanima_jumpstart.jpg

A workshopot és a forgatókönyv-fejlesztő programot animációs, művészeti és filmes diákoknak, illetve 35 év alatti feltörekvő művészeknek szánják, előnyben részesítve a V4 országaiból érkező jelentkezőket. Jelentkezéseddel mind a gyakorlati workshopon, mind pedig a forgatókönyv-fejlesztő programban való részvételi szándékodat kifejezed.

A program során az ausztriai Thomas Renoldner, az iráni Marzieh Emadi és Sina Saadat segítik a résztvevőket a gyakorlati műhely munkában, ezt követően pedig saját animációs filmterveikről gondolkodhatnak közösen a magyar animációs filmrendező és dramaturg Hermán Árpáddal.

A Primanima Jumpstart szeptember 10-ig várja a jelentkezéseket. Részletek a honlapon.

Forrás: Filmhu, Primanima

süti beállítások módosítása