Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Újabb támogatást kapott Gauder Áron most készülő animációja

2022. április 07. - dotandline

A Nemzeti Filmintézet idén februárban közel 258 millió forinttal támogatta Gauder Áron új egész estés animációját, a Minden a rokonom című filmet, melynek gyártása már a felénél jár.

A kézzel rajzolt animációs film az indián teremtéstörténetet meséli el, amelyben az állatokkal benépesített, folyton alakuló mitikus világban az első teremtmények keresik a helyüket. A Minden a rokonom történetében jelen és múlt összekapcsolódik: a napjainkban játszódó jelenetekben az olajvezetékek lefektetése ellen küzdenek az otthonukat féltő őslakos indiánok. A szülőföldjük megtartásáért békés harcukat vívó nép vezetője meséli el az ősi mítoszt, ami új nézőpontból mutatja meg a sorsára váró törzs helyzetét és útmutatóul szolgál.

A filmben megjelenített teremtésmítosz mágikus világa a múltat hívja segítségül a jelen megértésére. A Minden a rokonom története rávilágít, hogy az összes élőlény a rokonunk, együtt, harmóniában kell élnünk ezen a bolygón.

minden_a_rokonom_01.jpg

Gauder Áron: Minden a rokonom (Forrás: NFI)

A rendező szerint a film legnagyobb vállalása, hogy kiutat kínáljon, ami visszavezet bennünket az élet csodájába. „A Minden a rokonom nem pusztán egy eddig sosem hallott teremtéstörténet, hanem a sokszínűség és a fenntarthatóság megőrzése kapcsán mindannyiunkat érintő kérdésekhez ad kapaszkodót az indiánok fantasztikus tudásán és bölcsességén keresztül. A földünk maga a paradicsom, amit lassan tönkre teszünk, ha ezt megértjük, együtt még megmenthetjük.” – nyilatkozta Gauder.

Minden a rokonom 2016-ban kapott 2 millió forintos támogatást forgatókönyv-fejlesztésre a Nemzeti Filmintézettől, 2020-ban 450 millió forintos támogatást gyártásra, az NFI idén februári döntésében pedig további közel 258 milliós támogatást nyújtott. Ezen kívül márciusban közel 14,5 millió forintot nyert a filmértékesítést elősegítő marketing tevékenység támogatására. A film forgatókönyvét Bereményi Géza és Gauder Áron írta, gyártója a Cinemon Entertainment. A Minden a rokonom a tervek szerint 2023 elején kerül a mozikba. További izgalmas képekért kattintsatok a korábbi cikkünkre!

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása