Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs kritikaíró versenyt hirdet a KAFF és a Dot & Line

2021. július 13. - dotandline

Közös kritikaíró pályázatot hirdet 30 év alatti fiatalok részére a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Dot & Line.

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs eseményt, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, mely nemcsak az elmúlt két év magyar animációit mutatja be, hanem sokszínű válogatást ad a legfrissebb európai alkotásokból is.

Az animációs filmekről való diskurzus fellendítését segítve kritikaíró versenyt hirdetünk a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal közösen, melyen 30 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt. Az írásokat elsősorban a KAFF magyar versenyprogramjának rövid- és diákfilmjeiről, valamint sorozatepizódjairól várjuk, de az európai program alkotásaiból is lehet választani. A választható filmcímek ezen a linken érhetők el, megtekintőt biztosítunk hozzájuk. Kérjük maximum 5 filmet válassz.

pa_kis_panelom_01.png

Darabos Éva: Pá, kis panelom!

A beérkezett írásműveket a Dot & Line által felkért szakemberek bírálják el, és a közlésre alkalmasnak talált szövegeket megjelentetjük a Dot & Line, valamint a KAFF oldalán.

A versenyen díjakat is osztunk: az első három helyezett 80.000, 70.000, illetve 50.000 forintos pénzjutalomban részesül.

A kritikaíró verseny zsűritagjai:

  • Herczeg Zsófi, a Dot & Line alapító-szerkesztője, a Friss Hús Budapest animációs program koordinátora
  • Kránicz Bence, a Filmvilág, a Prizma és a 24.hu filmkritikusa, a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője
  • Pozsonyi Janka, a Filmhu magyar filmes portál újságíró-szerkesztője

Az írások terjedelme 2000-4500 karakter. Egy pályázó több kritikát is küldhet, de ez önmagában nem jelent kedvezőbb elbírálást.

MEGHOSSZABBÍTOTT beküldési határidő: 2021. augusztus 6., péntek éjfél 

Jelentkezni a dotandlineblog@gmail.com e-mail címen lehet megjelölve, hogy mely alkotás(ok)ról küldjünk megtekintőt. A tárgyban KAFF2021 szerepeljen. A kész pályaműveket ugyanerre a címre várjuk.

süti beállítások módosítása