Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Szellemes bábanimációt támogat az Eurimages

2020. december 16. - dotandline

A Tomi, Polli és a ház szelleme című cseh-szlovák-magyar koprodukció gyártására 290 ezer euró támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages decemberi döntésén 17 koprodukciónak szavazott meg gyártási támogatást, melyek közül a Tomi, Polli és a ház szelleme volt az egyetlen animáció. A bábanimáció vezető animátora Papp Károly Kása magyar animációs szakember, a forgatás hamarosan kezdődik a prágai Barrandov stúdióban. A cseh-szlovák-magyar koprodukcióban készülő alkotás rendezője a cseh Filip Pošivač, akinek ez lesz az első egész estés mozifilmje. A projektről itt írtunk részletesen.

A családi mesefilm történetében karácsony közeledtével fény és sötétség csap össze egy ódon bérházban, ahol Tomi, a különleges kisfiú és barátja Polli, a bérház új lakója élnek át izgalmas kalandokat és közös erővel felderítik a ház szellemének rejtélyét.

tomi_polli_2.jpeg

A Tomi, Polli és a ház szelleme karakterei (Forrás: Filmfabriq)

Tomi, Polli és a ház szelleme magyar koproducere Osváth Gábor, aki Filmfabriq nevű gyártócégével sok sikeres rövidfilmmel együtt jegyzi a Szép csendben és a Foglyok című egész estés alkotásokat, mindkettő elérhető az NFI streaming platformján, a FILMIO kínálatában. Osváth Gábor korábbi animációs filmjei között szerepelnek Tóth Luca, Bucsi Réka és Turai Balázs fesztiválkedvenc filmjei, valamint a Hajótöröttek-sorozat.

Az Európa Tanács filmalapja nyáron 400 000 euró gyártási támogatást szavazott meg Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című magyar-szlovák koprodukcióban készülő animációjának. Így idén az Eurimages összesen 690 ezer euróval támogatta a magyar részvétellel készülő közép-európai koprodukciókat.

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása