Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Árpád-házi szentekről készül animációs sorozat Kecskeméten

2020. október 21. - Herczeg Zsófi

Az Árpád-házi szentekről kezdődhet új sorozat gyártása a Kecskemétfilm stúdiójában a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Árpád-ház szentjei címmel készül ismeretterjesztő sorozat a Kecskemétfilmnél, melynek rendezője és tervezője Békési Sándor teológus, grafikus, animációsfilm-tervező, aki korábban olyan animációkon dolgozott, mint a Daliás idők vagy A hercegnő és a kobold, illetve dramaturgként jegyzi Rófusz Ferenc Az utolsó vacsora című kisfilmjét. 

arpad-hazi_szentek.png

Részlet az Árpád-házi szentek képes forgatókönyvéből (Forrás: hiros.hu) 

A projekt már tíz évvel ezelőtt megvolt Mikulás Ferenc fejében, de eddig nem sikerült támogatót találni az ötletre. Mikulás szerint az Árpád-ház története "hozzátartozik a magyar kultúrtörténethez, többek közt mert az Árpád-házi szentek és az Árpád-ház tagjai egész Európát behálózták." 

Az első három, támogatást nyert epizód Szent István és Szent László király, valamint Szent Margit domonkos apáca életét mutatja be. A 7-10 perc hosszúságúra tervezett epizódok gyártása nemsokára elkezdődik, és jövő év végére már láthatóak is lesznek. Az alkotók bővíteni szeretnék az Árpád-házi szentek történeteinek animációs feldolgozását, erre továbbra is keresik a támogatókat.

A hiros.hu cikkében az elkészült képes forgatókönyvekbe is bele lehet nézni.

Forrás: Kecskemétfilm, Hiros.hu

süti beállítások módosítása