Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs filmterveket is vár a Filmjus

2020. június 03. - dotandline

A Filmjus Alapítvány pályázatot hirdet műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra, forgatókönyv-fejlesztésre, illetve filmelőkészítésre összesen 10 millió forint értékben. 

A pályázat célja, hogy eredeti és izgalmas magyar filmek szülessenek, legyen az animáció, játékfilm, kisfilm, dokumentumfilm vagy sorozat. A Filmjus alapítványi támogatást nyújt az alkotói munka feltételeinek javításához, a forgatókönyv megírásához vagy a forgatás előkészítéséhez (pl. gépelés, fordítás, anyaggyűjtés, terepszemle, stb.). A pályázat formája egyszeri, vissza nem térítendő támogatás.

A pályázati dokumentáció kötelező elemei animáció esetén szinopszis, grafikai terv és/vagy elkészült story board (2 példányban). A felhívás további részletei a Filmjus oldalán és kiírásában olvashatók.

A pályázat beadásának határideje: 2020. szeptember 8.

lovrity_kata_x_citrom_es_marvany.png

Lovrity Anna Katalin: Citrom és márvány

A Filmjus pályázatán korábban többek közt olyan alkotások részesültek támogatásban, mint Tóth Roland Bela című fekete-fehér animációja, mely az idei KAFF nagydíját nyerte, Andrasev Nadja Annecy-ban debütált Szimbiózis című kisfilmje, Traub Viktória Vastojás című népmesei elemekkel teletűzdelt filmje, illetve Emil Goodman Sina és Koré című félórás fantasyja. Fejlesztés alatt álló projektek közül például Vácz Péter Noé fája, Kreif Zsuzsanna Forró helyzet a hüllők bolygóján, valamint Tompa Borbála A kemping című animációs filmtervei nyertek támogatást. A tavalyi pályázaton 6 animációs filmterv kapott támogatást: Buda Flóra Anna Hűvös ragyogás, Turai Balázs Amok, Lovrity Anna Katalin Citrom és márvány, Hegyi Olivér A szív kertje, Traub Viktória Krokodilnak lenni és Erdélyi Judit Meditáció a hegytetőn című projektje.

süti beállítások módosítása