Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Az első egész estés macedón animáción dolgozik az Umatik

2020. április 07. - Herczeg Zsófi

A magyar Umatik animációs stúdió is részt vesz az első macedón animációs játékfilm, a John Vardar vs. a Galaxis gyártásában, melyre nemrég kaptak támogatást a Nemzeti Filmintézettől.

Macedónia első egész estés animációja lesz a John Vardar vs. a Galaxis című családi animációs film, melynek teljes hosszából 15-20 perc készül Magyarországon, majd a film teljes kompozit utómunkája a Nemzeti Filmintézet Filmlaborban. 

A macedón-magyar-horvát-bolgár koprodukció gyártására a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 77,7 millió forintot szavazott meg. A film író-rendezője Goce Cvetanovski, magyar koproducere Konrád Éva, gyártója pedig az Umatik animációs stúdió, ahol többek közt a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című független animációs játékfilm, valamint a Szőrmók Ovi és a Janó Manó sorozatok is készültek. 

john_vardar_x_umatik.jpg

John Vardar vs. a Galaxis (Forrás: Umatik/NFI)

A John Vardar vs. a Galaxis főhőse egy szerencsétlen plázás mikulás, John, akit rabul ejt egy nárcisztikus robot és az univerzum leghatalmasabb fegyverét a fiú fejében rejti el. Ettől kezdve bármi, amit John kimond, valósággá válik, és ezzel kezdetét veszi egy óriási galaktikus kaland, ami romantikában, humorban és izgalmakban egyaránt bővelkedik.

A "legképtelenebb űroperaként" promózott film macedón gyártója az öt éve alakult Lynx animációs stúdió. Az animáció előkészületei 2009-ben kezdődtek Mihajlo Dimitrievski illusztrátor rajzai alapján, aki art directorként vesz részt a film gyártásában.

A júniusban kezdődő gyártási időszak fél évre több mint 30 magyar szakembernek biztosít munkát. A John Vardar vs. a Galaxis a tervek szerint 2022 januárjában kerülhet majd a mozikba, de addig is nézzétek meg a korábban megjelent egyperces előzetest. 

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása