Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Az acid techno együttesek rocksztár élete

2020. február 23. - Herczeg Zsófi

A Hunor, A kozmosz nagykövetei és a Remake után új kisfilmmel jelentkezik a KGB Stúdió: Koós Árpád Acid című animációja egy fiktív együttes életét mutatja be dokumentarista módon.

A 11 perces Acid a zenészlét közismert problémáit mutatja be az ACID nevű robotzenekar életén keresztül. Underground klubok, felejthetetlen bulik, eleinte felfelé ívelő siker, majd tagcsere, nő okozta nézeteltérések, függőségi problémák és vállalhatatlan fellépések. A kisfilmben a kiégett rocksztárhoz hasonlító zenekari tagok emlékeznek vissza az együttes megalapulására, a sikerre, a tagok egyéni problémáira, és az újabb menő zenei irányzatra. Mindezt pedig nagyon humoros módon, olyan szinkronhangokkal, mint a Moszkva térből ismert Szabó Simon, Chuck Norris magyar hangja, Jakab Csaba, és Csík Csaba Krisztián, aki többek közt Jack Skellington (Karácsonyi lidércnyomás) és az ifjú Sátán (Dragon Ball Z) szinkronhangja is volt.

koos_arpad_x_acid.jpg

Koós Árpád: Acid

Az Acid az NMHH Magyar Média Mecenatúra Programjának Macskássy Gyula-pályázatán kapott támogatást 2017-ben. A KGB Stúdió gyártásában készült filmet Koós Árpád írta és rendezte, a zenéjét pedig Bicskei Titusz, alias Dj Titusz, a Carbonfools és a Bëlga zenei atyja írta. Koós Árpád egyébként nem először dolgozott együtt DJ Titusszal, a 13. KAFF-on a legjobb sorozat díját elnyerő Hunor című magyar szuperhősfilmnek szintén ő szerezte a zenéjét.

A kisfilm az RTL Klubon debütál február 24-én hajnali 3 órakor, de reméljük mihamarabb emberi időben is láthatjuk!

süti beállítások módosítása