Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Ingyenes stop motion mesterkurzusok az Animarkt-on

2019. augusztus 27. - dotandline

Október 8. és 12. között rendezik meg negyedszerre az Animarkt Stop Motion Fórumot Lengyelországban, az első olyan közép-kelet-európai eseményt, amelynek fókuszában a stop motion animáció áll, legyen az rövidfilm, sorozat vagy reklám. Az ötnapos fórum célja, hogy egy olyan platformot hozzanak létre, ahol tapasztalatot tudnak cserélni a stop motion-ban jártas szakemberek, forgalmazók, műsorszolgáltatók, producerek és további szakmai képviselők a világ minden tájáról.

animarkt_stop_motion_forum.jpg

Az Animarkt három fő részből áll: az Animarkt Business, az Animarkt Masters és az Animarkt Pitching programból. Az Animarkt Business a szakemberek közötti kapcsolatépítés és egy együttműködés érdekében jött létre, az idei eseményen többek közt forgatókönyvírással kapcsolatban lehet beszélgetni Carlos Bleycher-rel, Tim Allen pedig karakteranimációs konzultációt tart. 

Az Animarkt Pitching 15 stop motion animációs projekt alkotóinak ad bemutatkozási lehetőséget. 2018-ban például Vácz Péter is pitchelte a Noé fája című - akkor még rövidfilmes - tervét, amelyet díjaztak is.

isle_of_dogs_02.jpg

Wes Anderson: Kutyák szigete

Az Animarkt Masters programjában workshopokon és mesterkurzusokon lehet részt venni, melyet olyan jelentős szakemberek tartanak, mint a többszörösen Oscar- és BAFTA-jelölt Barry Purves, Juan Soto, aki olyan filmeken dolgozott bábanimátorként, mint A hiányzó láncszem vagy az Életem Cukkiniként, Angela Poschet, aki a Kutyák szigete és a Frankenweenie készítésében is részt vett, vagy Christine Polis, aki pedig a Pánikfalva figuráit hozta létre.

  • október 8-10. között Barry Purves stop motion rendezői workshopot tart
  • október 8-10. között stop motion animátori workshop lesz Juan Soto-val
  • október 9-én bábkészítő mesterkurzus Christine Polis-szal
  • október 11-én Angela Poschet mutatja be a stop motion készítés menetét

A workshopokon és mesterkurzusokon való részvétel ingyenes, de a létszám korlátozott. Jelentkezni 2019. szeptember 5-ig lehet. Részletek az Animarkt oldalán.

süti beállítások módosítása