Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációkat is várnak a Friss Hús pitchfórumára

2018. december 20. - dotandline

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál (2019. március 25–31.) programjában jövőre is, immár 5. alkalommal rendezik meg a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

A 2019-es Friss Hús Rövidfilmfesztivál pitchfórumára rövidfilmes alkotók filmterveit várják. A legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat, egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra a nevezés ingyenes. A beérkezett pályázatok közül a szervezők várhatóan 10 filmtervet választanak ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók. A prezentáció időpontja: 2019. március 29., helyszíne a Toldi Mozi. A nevezés menetéről és feltételeiről minden információ megtalálható a Friss Hús Budapest weboldalán.

A nevezés határideje: 2019. február 5. éjfél

herman_arpad_goodbye_frank_1.jpg

Kezdetleges látványterv a Goodbye Frank című animációhoz

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül elkészült Nagy V. Gergő Erős áll című filmje, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című kisfilmje a 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt, K. Kovács Ákos pedig a Média Mecenatúra támogatásával készíti a 2018-as fesztiválon díjazott terv alapján a Branka című filmet. 

Gyártás alatt van a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, mely az első animáció volt, amelyet díjaztak a Friss Hús pitchfórumán. A Goodbye Frank terve filmes zsánereken alapszik, hús-vér emberi természetek és sorsok jelennek meg benne, amiket korábban már láthattunk filmen, ugyanakkor azáltal, hogy az animáció szereplői hernyók, ezek a filmes klisék új értelmet nyernek. A rendező szerint ez a rövidfilm épp azáltal tudna hatni, hogy az élőszereplős és animációs filmnyelv erősítené egymást. Annak érdekében, hogy a karakterek a maguk módján szerethetőek és realisztikusak legyenek, stilizált formában fognak megvalósulni.

süti beállítások módosítása