Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Pörögnek a magyar animációs sorozatok

2018. november 16. - dotandline

A Médiatanács 61,1 millió forinttal támogatja nyolc animációs sorozat és egy egyedi animációs film elkészítését a Magyar Média Mecenatúra Program idei Macskássy Gyula-pályázatának második fordulójában. 

Hermán Árpád Funiverzum címmel egy új 3D animációs ismeretterjesztő sorozatot készít űrkutatás, fizika és matematika témakörben. A támogatásban részesült pilotepizód címe: Gyémántbolygó, gyártója az ODD animációs stúdió.

Második résszel folytatódhat Bárdos Csaba pici plüssmacskákról szóló Cipelő cicák című szériája, melyben a játékcicák zoknifát növesztenek a játszótéren, az általuk okozott galibák pedig a gyerekek segítségével oldódnak meg. Az Ionart animációs stúdió gyártásában készülő sorozat Berg Judit azonos című meséit adaptálja.

Szintén második epizóddal bővül Kelen Bálint morbid humorú Draco, a borzasztó című sorozata, melyben az ügyetlen főhős jégszoborrá váló tanárait és diáktársait igyekszik megmenteni. A második rész címe: A Hajszárító Akció, gyártója a BAL Filmkészítő Kft.

Az Umatik gyártásában harmadik résszel folytatódik Miklósy Zoltán és Herkó Attila Janó Manó és az elveszett harmatcseppek című sorozata, melyben Janó az erdő gondnokaként Zizegő Zizzencs társaságában útnak indul, hogy megtalálják az elveszett harmatcseppeket. A harmadik részben Janó manó és társa az elátkozott Bagoly király segítségére kel. A sorozatról korábban itt írtunk.

Szintén harmadik epizóddal folytatódik Heim István Detti és a Drót című szériája a KEDD animációs stúdió gyártásában, melyben Detti és hűséges kutyája, Drót elválaszthatatlan barátok, akik mindig izgalmas kalandokba keverednek, ebben az epizódban egy vadlóménes segítségére kelnek.

Lehotay Zoltán Csupipupi című sorozata A bolhaverság című résszel bővül, melyben az elkényeztetett Csupipupi és kedvenc bolhái nagy cirkuszt csapnak. Gyártója az Animaci stúdió.

Két szuperhős intergalaktikus kalandjairól szól Máli Csaba Szupermalac és Űrpatkány című sorozata, melynek hetedik része, a Tükörbolygó készülhet el a Magyar Rajzfilm Kft. gyártásában. A sorozatról korábban itt írtunk.

Különböző népek ünnepeit, szokásait mutatja be Rófusz Ferenc Hoppik című sorozata, mely a 14. részre, vagyis a második évad első epizódjára kapott támogatást. A 14. rész címe: A francia időutazás, gyártója a The Hoppies.

Támogatást kapott egy önálló filmalkotás, Daniel Gray a családtól való elszakítottság érzéséről szóló Bújócska című szerzői filmterve, mely az Official Films Kft. gyártásában valósul meg.

Forrás: Médiatanács, MTI

süti beállítások módosítása