Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Frissen végzett alkotók terveit várja a Cartoon Springboard

2018. szeptember 18. - dotandline

December 4. és 6. között, a franciaországi Valenciennes-ben rendezik meg a Cartoon Springboard-ot, mely Európa animációs egyetemeiről az elmúlt 5 évben kikerült fiataloknak nyújt lehetőséget bemutatni filmterveiket, és segít gyakorlatot szerezni nekik a pitchelésben. A háromnapos eseményen egyrészt az animációs szakma szereplői (műsorszolgáltatók, forgalmazók, gyártók, sales ügynökök, stb.) tartanak előadásokat és látják el hasznos tanácsokkal az alkotókat, másrészt a fiatalok prezentálják ötleteiket, ami lehet tv speciál, sorozat, egészestés film vagy akár cross-média projekt (rövidfilmtervek nem szerepelhetnek ezen a fórumon).

A jelentkezés részletei ezen a linken olvashatók. Jelentkezési határidő: 2018. október 5.

A közép-kelet-európai résztvevők ösztöndíjra pályázhatnak október 12-ig. A sikeres pályázóknak regisztrációs díj nincs, továbbá a CARTOON állja a szállodai (3 éjszaka), illetve 200 euro erejéig az utazási költségeket.

Jelentkezéshez szükséges a jelentkezési lap kitöltése és elküldése, önéletrajz és motivációs levél kíséretében. cartoon_springboard_2015.jpg

A korábbi években is több magyar alkotó volt jelent a Cartoon Springboard-on. 2016-ban például hárman: Rónyai Balázs Betontenger című játéktervéveé, Farmosi Emi Fruitloopery című szériatervével, illetve Bera Nándor Pony Tale című szériaötletével. 2015-ben szintén három magyar projekt szerepelt az eseményen: Gellár Csaba Blackwood, valamint Kreif Zsuzsanna és Bognár Éva Katinka Operation Burning Corset című sorozattervei, illetve Gelley Bálint és Tünde Vollenbroek That’s Not Nice című cross-média projektje.

via Kreatív Európa

süti beállítások módosítása