Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Amerikát is bejárja Ruben Brandt

2018. szeptember 14. - dotandline

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette. Az eladásnak köszönhetően az amerikai nézők is láthatják a Filmalap támogatással készült egészestés magyar animációs akció-thrillert.

A vezető amerikai forgalmazó a legnevesebb rendezők filmjeit juttatja el az amerikai nézőkhöz, köztük Robert Altman, Jacques Audiard, Francis Ford Coppola, Asghar Farhadi, Michael Haneke, Richard Linklater, Zhang Yimou, Wim Wenders, Paul Verhoeven, Wong Kar Wai és Woody Allen alkotásait. Az Oscar- és Golden Globe díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan a Napszállta című filmet is ők mutatják be Amerikában. 

Ruben Brandt, a gyűjtőben egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba.

ruben_brandt_a_gyujto.jpg

Milorad Krstic filmjének világpremierje a Locarnói Filmfesztiválon volt augusztus elején, ahol egy 8000 férőhelyes szabadtéri helyszínen, a Piazza Grandén vetítették. A nemzetközi sajtó nagyon pozitívan fogadta a Ruben Brandt, a gyűjtőt, a Variety kritikusa például dicsérte a film izgalmas, lendületes, filmes és szépművészeti utalásokkal teli akciójeleneteit, kiemelte a klasszikus és modern zenék újragondolt használatát, és nem győzött betelni a rendező filmes és képzőművészeti tudásával és rajongásával, ami a film alapjául is szolgált.

Az alkotók nem bíztak semmit a véletlenre, a magyar szinkron mellé angol nyelvű szinkront is készítettek, de nem ám angol anyanyelvű színészekkel, hanem az eredeti magyar hangokkal, hogy ezzel is különlegesebbé és interkulturálissá tegyék a filmet. A film főbb szinkronhangjai Kamarás Iván (Ruben Brandt), Hámori Gabriella (Mimi), valamint Makranczi Zalán (Kowalsky).

A Filmalap támogatással készült Ruben Brandt, a gyűjtő című Milorad Krstic-film november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

süti beállítások módosítása