Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Kétszer is díjazták a szakítós animációt a BuShon

2018. szeptember 03. - Herczeg Zsófi

Véget ért a 14. BuSho rövidfilmfesztivál, ahol a szombat esti díjátadón kétszer is díjazták Hegyi Olivér MOME Anim diplomamunkáját, a Take Me Please-t.

Augusztus 28. és szeptember 2. között rendezték meg a 14. BuSho rövidfilmfesztivált, melyen a 64 versenyben szereplő film között 16 animáció volt, több magyar alkotással, de a panoráma programban is találkoztunk sok friss magyar animációval. 

A szombat esti díjátadón a legjobb nemzetközi animációnak járó elismerést a lengyel Paulina Ziolkowska kapta az Ó, anyám (O, Matko) című alkotásáért, mely játékos grafikai stílussal jeleníti meg egy anya és a fia különböző életszakaszokon átívelő kapcsolatát.

A diákzsűri Hegyi Olivér MOME Anim diplomamunkáját, a Take Me Please-t választotta a legjobb animációnak a versenyprogramból, mely egy párkapcsolat széthullásának utórezgéseit mutatja be egyszerre humoros és maróan fájó, átélhető módon. 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa idén is 500 ezer forintot ajánlott fel a legjobb magyar animációs és élőszereplős filmnek. Előbbit szintén a Take Me Please kapta, a díjat Varsányi Ferenc adta át a rendezőnek. Hegyi Olivér animációja szerepelt többek közt az Annecy Nemetközi Animációs Fesztiválon, valamint a Friss Hús rövidfilmfesztiválon is, ahol szintén elnyerte a legjobb magyar animációnak járó díjat, a zágrábi Animafest-en pedig elismerő oklevelet kapott. További részletek a BuSho díjazottjairól a fesztivál oldalán

süti beállítások módosítása