Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Nevezd a filmed a 7. Primanimára

2018. július 11. - dotandline

Idén 7. alkalommal rendezik meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált, ahol ismét a fiatal animációsok és munkáik lesznek a középpontban. 

Az október 24. és 27. között megrendezett 7. Primanimára a 2016 január 1. után készült, 25 percnél nem hosszabb animációs diák-, diploma- és elsőfilmek, valamint gyerekeknek szánt alkotások nevezését várják. A fesztivál nagydíja mellett több elismerést is kiosztanak, például a a legígéretesebb magyar animációs tehetségnek járó George Pal-díjat, a legnépszerűbb magyar animációnak járó Macskássy Gyula-díjat vagy a közönség körében legkedveltebb magyar gyerekfilmnek járó Csermák Tibor-díjat. De többek közt díjazzák a legjobb elsőfilmet, diplomafilmet és vizsgafilmet, valamint még a hangdizájnért is jár elismerés, amelyet egy külön hangzsűri oszt ki.

A Primanimára sok alkotó kíséri el a filmjét, a hazai animációs iskolák hallgatóin és a fiatal magyar alkotókon kívül több külföldi versenyfilm rendezője is részt vesz a négynapos fesztiválon, akik kerekasztal-beszélgetéseken mesélnek a filmjeikről. Tavaly fordult elő először, hogy a fesztivál nagydíját elnyerő film (az Annecy-ban a legjobb diplomafilm Kristály-díjával jutalmazott Sog) rendezője, Jonatan Schwenk is jelen volt az eseményen, így személyesen vehette át a díjat (a német rendezővel készült interjúnkat itt lehet olvasni).

primanima_2018.jpg

A Primanima programja évről évre bővül, a rövidfilmes versenyprogramok mellett esténként egészestés filmeket is láthat a közönség, napközben kerekasztal-beszélgetéseken és a zsűritagok által tartott előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, délelőttönként gyerekprogramok várják a legkisebbeket, este pedig koncertek oldják a hangulatot. A fesztivál ideje alatt filmkészítő workshopok is zajlanak, melyre a világ minden tájáról jelentkezhetnek fiatal alkotók. 

A fesztivál nevezési szabályzata ezen a linken olvasható, nevezni a Primanima honlapján vagy Filmfreeway oldalán lehet. 

Nevezési határidő: 2018. július 31.

süti beállítások módosítása