Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Irány Annecy!

2017. június 08. - Herczeg Zsófi

Az utóbbi években nincs Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál magyar darab nélkül, idén pedig kettő is került a programba: Wunder Judit MOME Anim mesterszakos diplomamunkája, a Kötelék a diplomafilmes versenyszekcióban szerepel, a MOME Anim alapszakos Halasi Bálint és a média design szakos Lazin Damján pedig a Francia Intézet számára készített ID szpottal, a Le Chef-fel versenyzik az alkalmazott animációk közt. 

Idén mi is kint leszünk a fesztiválon egyedüli magyar sajtóként: Kalocsay Gergő, Dargay Attila hagyatékának jogi képviselője és egyben óriási rajzfilmfan először lesz Annecy-ban, és alig fogja lehunyni a szemét, annyi programon fog majd részt venni. 

De nemcsak írásbeli beszámolók lesznek a fesztiválról, hanem videók is: a Le Chef rendezői, Bálint és Damján szintén először lesznek Annecy-ban, az élményeiket pedig napi videóbeszámolókban fogják megörökíteni, amiket mi is kiteszünk. Alig várjuk ezeket a videókat, hogy testközelből és sallangmentesen láthassuk milyen a világ legnagyobb animációs fesztiválján részt venni!

Az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivált június 12. és 17. között rendezik meg, a srácok a kiutazásukhoz készítettek egy kis promót is: 

süti beállítások módosítása