Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

13 év után jön Masaaki Yuasa második egészestés filmje

2016. december 15. - Herczeg Zsófi

A minap jelent meg Masaaki Yuasa legújabb filmjének, a Night is Short, Walk On Girl című romantikus fantazy első teasere, mely Tomihiko Morimi 2006-os sikerkönyvének egészestés adaptációja.

Yuasa nem először nyúl Morimi műveihez, 2010-ben a The Tatami Galaxy című 11 részes tv-sorozatának alapjául szolgált Morimi 2005-ös azonos című regénye. 

A Night is Short, Walk on Girl (Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome) Yuasa 2014-ben alapított Science Saru stúdiójában készül és a The Tatami Galaxy stábja is dolgozik rajta, többek közt Makoto Ueda forgatókönyvíró, Yusuke Nakamura karakter dizájner, Michiru Ōshima kompozitor, a főcímdalt pedig az Asian Kung-Fu Generation nevű zenekar írja és adja elő.

masaaki_yuasa_night_is_short.jpg

A Night is Short, Walk on Girl plakátja

Yuasa a 2004-es Mind Game óta nem készített egészestés filmet, viszont ez az alkotása azóta is progresszív és többek közt a hazai fiatal animációsokra is hatott, elég csak az utóbbi években végzett MOME Anim osztályokat nézni. De a jelenleg készülő Candide sorozatot is meghatározta, különösen abban, hogy a Candide csapata sem félt bátran keverni a különböző alkotók egyedi stílusát egy filmen belül, valamint a történetvezetéshez is meglehetősen merészen álltak. Bera Nándor, a Candide széria forgatókönyvírója és első részének rendezője pont egy éve írt esszét Masaaki Yuasáról, aki szerint az egyik legfontosabb animációs alkotó és a Mind Game minden idők legjobb 5 egészestés animációs filmje közt van.

Night is Short, Walk On Girl (Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome) 2017. április 7-én kerül a Japán mozikba.

süti beállítások módosítása