Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

4 sorozat és egy egészestés animáció készülhet

2016. december 06. - dotandline

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának hétfői ülésén a bizottság 5 filmalkotás tervét támogatta a Dargay Attila-pályázat keretében.

A Dargay-pályázatra olyan tervekkel lehetett nevezni, melyek a Médiatanács által már korábban támogatásban részesített gyermek, ifjúsági és családi témájú animációs filmsorozatok és a további epizódok gyártására igényelnek támogatást. Ezen kívül a korábban már támogatásban részesült teljes sorozatok egészestés animációs TV-filmekké alakításának tervével is pályázhattak az alkotók.

A háromszakaszos pályázati eljárásban a Médiatanács a 2016. december 5-ei döntése értelmében összesen 200.100.000 forint támogatásban részesített 5 filmalkotást, melyeket a Duna Televízió fog majd műsorra tűzni.

Egészestés film készülhet Rófusz Ferenc Hoppi mesék című sorozatából Egy év Hoppifalván címmel, melyben különböző népek ünnepeit, szokásait mutatják be az óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára. 

A Hoppi mesék című sorozat trailere

További nyolc résszel folytatódat Gyulai Líviusz a Magyar Rajzfilm Kft-nél gyártott Egy komisz kislány naplója című sorozata, mely a főszereplő Dorothy történeteit követi nyomon.

egy_komisz_kislany_naploja.jpg

Gyulai Líviusz: Egy komisz kislány naplója

Tizenegy résszel bővül Pálfi Szabolcs, M. Tóth Géza és Jurik Kristóf Egy kupac kufli című szériája, mely Dániel András azonos című képeskönyv-sorozata alapján készül a KEDD stúdióban. A történet főhőse hét mesebeli lény, a kuflik, akik hosszú évek vándorlása után rátalálnak új otthonukra, az Elhagyatott Rétre, a széria pedig az itteni kalandjaikról szól. Az első két rész premierje nemrég volt a tévében, azóta pedig már a netre is felkerültek az epizódok.

egy_kupac_kufli_1.jpg

Pálfi Szabolcs: Egy kupac kufli

Tizenhárom részes évaddá bővülhet Szeiler Péter és Fritz Zoltán Hajótöröttek című sorozata, melynek gyártója a Filmfabriq Kft., producerei Osváth Gábor és Csornay Péter. A Hajótöröttek egy 6-12 év közti gyerekeknek szánt ismeretterjesztő sorozat, melynek főhőse Kolos, aki nagyapjával együtt hajótörést szenved és egy lakatlan szigeten kötnek ki, ahol leleményességükre és természettudományos ismereteikre kell hagyatkozniuk, hogy életben maradjanak. Az első rész premierje nemrég volt a tévében.

szeiler_peter_hajotorottek_3.jpg

Szeiler Péter: Hajótöröttek

A Cinemon Entertainment Kft-nél készül Berg Judit Nádtengeri Nyár című mesekönyvének animációs adaptációja, a Lengemesék – Nyár a nádtengeren Pálfi Zsolt rendezésében, mely a korábbi hat rész után hét epizóddal egészül ki. A népszerű Lengemesék sorozat kötetei az évszakok köré szerveződnek. A második, a Nádtengeri nyár című kötetben a nádas zöldbőrű őrzői, a lengék nádirigóháton cirkálva vigyázzák a Locsogó-tó lakóinak nyugalmát, éberen fürkészik az ellenség terveit, de szabadidejükben szívesen strandolnak és ropogtatják a finom pattogatott békalencsét.

lengemesek_telepok.jpg

Pálfi Zsolt: Lengemesék – A telepók

Forrás: NMHH

süti beállítások módosítása