Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Vácz Péter vezeti az idei Filmtett-tábor animációs részlegét

2016. március 30. - dotandline

A Filmtett Workshop idei kiadását Árkoson szervezik meg július 25. és augusztus 5. között. A pályázat határideje 2016. május 1. A korhatár 18–30 év, a színészcsoport esetén 35 év.

Az idei tábor kiemelt motívuma a doboz és az idegen, ezek közül legalább egynek szerepelnie kell az összes, a tábor ideje alatt készülő élőszereplős és animációs filmben, valamint etűdben.

*

Az animációs rendező és az animátor csoport vezetője idén Vácz Péter és Vezsenyi Tamás.

Animációs rendező csoport:

Tábori tevékenység: saját forgatókönyv fejlesztése, és annak alapján animációs kisfilm elkészítése a tábor végéig.

A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, (képes) forgatókönyv, látványterv, esetleg korábban készült saját film vagy grafikai terv, tanulmányrajz. A filmterveknek valamilyen formában a doboz vagy az idegen motívumára kell épülniük. Képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

Animátor / animációs mozdulattervező csoport:

Tábori tevékenység: az animátornak együtt kell dolgoznia az animációs rendező csoport egyik rendezőjével.

Az animátor az animációs film színésze, aki személyiséggel, belső ritmussal, lélekkel tölti meg az animációs film (általában) rajzolt szereplőit. Feladata részben színészi, részben számítógépes, mivel a kivitelezés során valószínűsíthetően 2D számítógépes szoftvereket használ. A csoportmunkában különleges jelentőséget kapnak a mozdulattervezési szabályok, stílusok megismerésére, valamint a ritmusérzék kifejlesztésére irányuló feladatok.

A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, esetleg korábban készült saját animáció vagy grafikai terv, tanulmányrajz. Képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

*

A táborba való jelentkezéshez nem kizáró jelentkezési feltétel a korábbi filmes tapasztalat megléte.

Minden csoportot a filmszakma elismert egyéniségei vezetnek. A résztvevőket a csoportvezetők választják ki május 31-éig a pályázók közül. A nyertes pályázók névsora látható lesz a Filmtett Workshop honlapján, de a döntésről személyesen (e-mailben) is értesítenek mindenkit.

Pályázati díj nincs. A tábor részvételi díja 32 000 forint / 480 lej vagy ennek megfelelő euró. Ez magába foglalja a szállás, a teljes ellátás, a felhasznált technika, valamint az oktatás összes költségét (nem foglalja magába az útiköltséget). 10 résztvevő számára 30%-os részvételidíj-kedvezményt biztosítunk szociális alapon. A kedvezmény az adatlapon igényelhető április 24-éig.

Jelentkezni az alábbi, csoportspecifikus követelményeknek megfelelően lehet a tabor@filmtett.ro e-mail címen vagy a Filmtett Egyesület postacímén: 400038 Cluj-Napoca, str. Horea, nr. 4/18.

További információ: tabor@filmtett.ro vagy +40-728-262023.

Forrás: Filmtett Workshop

süti beállítások módosítása