Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációk a mozikban - 33. hét

2015. augusztus 13. - dotandline

Irány a bárka!irany_a_barka_poszter.jpg

Hamarosan az egész vidéket elönti az ár, így az állatok Noé bárkáján húzzák meg magukat, ám Dave és fia, Fancsi nem kapnak meghívást a hajóra. Egy furfangos csel által sikerülne feljutniuk, ám Fancsi lemarad a többiektől, és így egy óriási kaland veszi kezdetét.

Bemutató: 2015. augusztus 20. 

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

 

barbie_rocksztar_hercegno.jpgBarbie, a rocksztár hercegnő

Készülj a Rock'N'Rollra! Ebben a tempós musicalben Barbie egy modern hercegnőt alakít, Courtneyt, akinek az élete a feje tetejére áll, amikor helyet cserél Erikával, a híres rocksztárral. Két teljesen különböző világ ütközik, ahogy a csere során Courtney hercegnő a poptáborba, Erika pedig a Hercegnő táborba kerül. Miközben a rivális táborok vezetői megpróbálják helyrehozni a kavarodást, Courtney és Erika is megtanulnak alkalmazkodni a különböző csapatokhoz, és jól szórakoznak, miközben új, váratlan barátságokat kötnek. Amikor a lányok megtudják, hogy mindkét tábort a bezárás veszélye fenyegeti, el kell fogadniuk különbözőségüket, meg kell találniuk az igazi hangjukat, és össze kell állniuk egy nagyszabású dal-viadalra, hogy megmutassák: minden lehetséges, ha az ember mer nagyot álmodni!

Bemutató: 2015. augusztus 13. 

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

macskafogo.jpgMacskafogó

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz.

Bemutató: 1986. október 2.

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

munoplakat.jpgMünó, a holdbéli manó

Létezik egy távoli csodálatos világ, ahol a nappalokat és az éjszakákat legendás őrzők vigyázzák. Ők irányítják a Nap és a Hold állandó körforgását, és gondoskodnak arról, hogy éjjel az egyik, nappal a másik ragyogjon az égbolton. A régiek ideje azonban lejárt: a Napnak és a Holdnak új őrzőt kell választania. A bolygó apraja-nagyja összegyűlik a jeles eseményre, és kíváncsian várják a nagy döntést. A Nap választása Szolárra esik, ami nem okoz nagy meglepetést, hiszen a kissé öntelt és magamutogató figura egész életében erre a feladatra készült. Ám amikor a Hold Münót, az apró és kétbalkezes teremtményt jelöli ki őrzőjéül, mindenki felbolydul. Maga Münó sem érti, miért ő lett a kiválasztott, hiszen fél a sötétben, és még a csillagok között sem tud különbséget tenni. Hogyan vigyázhatna ezek után éppen ő a Holdra? Ám a felelősség alól nincs kibúvó. Egy este azonban bekövetkezik a baj: a tapasztalatlan Münó egy óvatlan pillanatban elveszíti a Holdat. A kegyvesztett, bosszúra éhes Nekrossz, a Nap egykori őrzője kapva kap az alkalmon, és miközben mindenki a Holdat keresi, ellopja a Napot, teljes sötétségbe borítva ezzel a bolygót. Münó, Szolár és a törékeny, ám talpraesett viaszlányka, Tündi felkerekednek, hogy együtt nézzenek szembe a gonosz alvilági figurával, és visszaszerezzék a Napot és a Holdat. Izgalmas útjuk során megannyi különös, ismeretlen lénnyel kell megküzdeniük, miközben felfedezik bolygójuk lenyűgöző világát. Münó pedig lassan ráébred, hogy mégis csak ott lakozik benne az az erő, amitől ő lehet minden idők legnagyobb Őrzője, a legendás hős, akire a világ örökké emlékezni fog.

Bemutató: 2015. július 30. 

A filmet játszó mozik listája: port.hu

minyonok.jpg

 

Minyonok

A minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt... a kipusztulástól.

Bemutató: 2015. július 9. 

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

agymanok.jpgAgymanók

A Disney-Pixar legújabb animációs alkotása a Fel! című filmért Oscar-díjjal kitüntetett Pete Docter legújabb műve, amely egészen különleges helyszínen – az emberi agyban játszódik.

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik – ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley elsőszámú és legfontosasbb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában.

Bemutató: 2015. június 25. 

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

Sam - Kismadár nagy kalandjabbm_yellowbird_poster_hun_b1.jpg

Amikor itt az ideje, hogy a madarak Afrikába költözzenek, Darius-t, a falka legidősebb tagját megsebesíti egy nagy, éhes macska. Yellowbird van kéznél, hogy meghallgassa Darius titkait a repülésről, így ő lesz az új vezér. Habár Yellowbirdnek nincsen tapasztalata a vándorlásban vagy a vezetésben, gyorsan meg kell tanulnia mindezt. Mivel nem hisz önmagában, eltéved a sarkvidéken, így szembe kell néznie félelmeivel és meg kell tanulnia követnie az ösztöneit.
A film egy kedves családi mese az önmegvalósításról, az önmagunkba vetett hitről és a csapatmunkáról.

Bemutató: 2015. április 30.

A filmet játszó mozik listája: port.hu

  

vegre-otthon_poszter.jpgVégre otthon!

"Jönnek a búvok! A távoli űrből érkező faj új otthont keres, és a Földre talál rá. Az embereket elköltöztetik, és gyorsan nekilátnak, hogy mindent átrendezzenek olyanra, ahogy ők szeretik. De egy kislány, Tip (eredeti hangja: Rihanna) elbújik. Különös segítőtársa is akad: egy búv, akit kitagadtak a társai. Oh (eredeti hangja: Jim Parsons) és Tim szökés közben felfedezi, hogy galaktikus méretű bajokat kell elhárítaniuk. Együtt vágnak neki a nagy kalandnak... és hamarosan rájönnek: ez lesz életük legemlékezetesebb utazása."

Bemutató: 2015. március 26.

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

10257225_221126261390941_3977838287556534825_o.jpgA tenger dala

"A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ről, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérhessenek tengerparti otthonukba. A film az ír folklorból merített inspirációt: a mitológiai fókatündérek, a selkie-k a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak. Tomm Moore (Kells titka) rajzfilmjét Oscar-díjra jelölték a legjobb animáció kategóriában, a zenét szerző Bruno Coulais pedig Césár-jelölést kapott."

Bemutató: 2015. március 5.

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

e4nomw9.jpgSpongyaBob: Ki a vízből!

"SpongyaBob Kockanadrág, a világ kedvenc gerinctelen tengerlakója most először a szárazföldre lép, hogy a mi világunkban teljesítse eddigi legszuperhősiesebb küldetését! Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Sandy és a nagymenő vállalkozó Rákuram. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Plandulnak olyan kalandra, amely az utolsó pillanatig a székhez szegeti a néktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket és szembeszálljanak Alameda Jackkel, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal. A Nickelodeon történetének legnézettebb sorozata, egy évtizedeken átnyúló nemzetközi rajzfilmsiker alapján most itt az új mozifilm. Paul Tibbit rendező szerint "ebben a filmben minden benne van. Az ismert szereplők teljesen új oldalukról mutatkoznak be, útra kelnek, szuperhősökké válnak, igazi katasztrófákkal néznek szembe - és mindez 3D-ben!""

Bemutató: 2015. február 12.

A filmet játszó mozik listája: port.hu

 

micimack_-2_micimack_b1_preview.jpgMicimackó

A Walt Disney Animation Studios visszatér Micimackóval a Százholdas Pagonyba, így harmincöt év után újra széles vásznon láthatjuk a világ legismertebb medvéjét. A régi bájjal, szellemességgel és hóbortokkal fűszerezett teljesen új alkotás lehetőséget ad egy egészen különleges találkozásra a bölcselkedő "csacsi, öreg medvével" és barátaival, Tigrissel, Nyuszival, Malackával, Kangával, Zsebibabával és végül de nem utolsó sorban, Fülessel, aki megint elhagyta a farkát.
Bagoly az egész társaságot egy felettébb vad kalandba keveri, melynek célja, hogy Róbert Gidát megmentsék egy képzeletbeli vádaskodástól. Úgy tűnik, nagyon zűrös nap lesz ez egy medvének, aki csupán némi mézért indult útjára. A.A. Milne öt története inspirálta a Disney klasszikusokra jellemző, kézzel rajzolt művészeti stílusban életre hívott Micimackó című egész estés animációs filmet.

Bemutató: 2011. július 7. 

A filmet játszó mozik listája: port.hu

süti beállítások módosítása